80 kameror på 1 skola

Datainspektionen har inspekterat en skola i Malmö som har 80 kameror som övervakar eleverna.

- Skolans elever är utsatta för en synnerligen omfattande kameraövervakning där omkring 80 övervakningskameror registrerar vad som sker innanför skolans väggar, säger Erik Janzon som leder det team på Datainspektionen som granskar områdena vård, forskning och utbildning.

Tidigare påpekanden från DI verkar mest ha bortsetts ifrån utna man har år från år lagt till fler kameror.
    Tyvärr har skolan inte utvärderat om dessa åtgärder har gett effekt, utan har samtidigt utökat sin kameraövervakning. Det gör det i princip omöjligt för skolan att ta reda på om kameraövervakningen verkligen behövs. Och kameraövervakning av den här omfattningen är bara laglig om det går att påvisa att den är nödvändig
Om de behandlade eleverna som något annat än misstänkta förbrytare kanske de skulle få mindre problem med skadegörelse. Men med Björklund och Ask som närmast sörjande lär vi inte få se en skola som ger eleverna mer stöd, istället får vi snart se toaletter som automatiskt drogtestar barn som använder dem.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Ekot skriver också:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4353254:-/

2011-02-16 @ 15:15:41
URL: http://lakonism.blogspot.com/
Postat av: Jan-Olof Flink

Tack @Markus

2011-02-16 @ 15:17:31
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Christer

Som jag har skrivit i en tidigare kommentar på en annan blogg på samma tema:Det ironiska är att det finns ett enkelt och effektivt sätt att höja tryggheten i skolan på riktigt.När jag gick i skolan fanns alltid s.k. tillsynslärare som fanns bland eleverna på rasterna.Riktig trygghet, ingen integritetskränkning.Det känns ibland som om alla i vårt samhälle gör sitt yttersta för att hitta så dåliga lösningar på problemen som möjligt.

2011-02-16 @ 20:48:57
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Jan-Olof Flink

@Christer,Jo, jag har lite svårt att förstå hur man tänker skapa en bättre skola genom att dra ner på lärare och fritidspersonal och sätta upp övervakningskameror istället.

2011-02-16 @ 21:12:23
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0