Varför man hemligstämplar utredningar

Jag har en rätt stark misstanke om att detta är anledningen att många utredningar gällande terrorhot och polisingripanden mot förmodade terrorister hemligstämplas.

Inte att man är rädd för att man riskerar att varna kumpaner o.s.v, utan att det är så dåligt underbyggt att man skäms om det skulle komma ut.

Samtidigt vill man göra ingripanden för att få lite uppmärksamhet i tidningarna så att man kan få mer pengar/resurser och lagar som ger en större frihet att arbeta. Har man då enbart lösa och motstridiga uppgifter får man ju ingripa på dessa, så att man kan få lite rubriker.

Sedan gäller det ju att läcka lite uppgifter i precis rätt tid, för att påverka lagstiftarna.
Det hade nog inte varit så bra om just dagens artikel om ingripandet i göteborg kommit en vecka tidigare, då hade man ju riskerat att inte återöppna FRA-shopen.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Elias.L

Beatrice Ask är våran Hitler.

2011-12-15 @ 13:41:56
Postat av: Jan-Olof

Nja, jag ser nog fler paralleller med Himmler

2011-12-15 @ 14:03:50
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Jan-Olof

Utifall någon läsare skulle förfasa sig över ovanstående kommentar och svar och anse att den borde modererats bort.Jag övervägde detta, men även om vi i Sverige har en trasig lagstiftning som gör att du kan dömas för förtal för att säga sanningen bör det inte vara någon fara i detta fall.Om man tittar på hur det dömts i motsvarande mycket grövre fall: http://www.notisum.se/rnp/domar/rh/RH009040.htm så skule jag hävda att det knappast är frågan om förtal, möjligen förolämpning.Förolämpning är ett målsägandebrott, vilket innebär att primärt endast målsäganden har rätt att väcka åtal.Då både Hitler och Himmler är döda (åtminstone förmodas Hitler vara död) känns detta scenario inte som troligt. Visst kan det tänkas att någon familjemedlem skulle kunna känna sig förolämpad, men troligen är Beatrice Ask inte så känd i tyskland att det är troligt att de skulle göra en anmälan.

2011-12-15 @ 14:50:23
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0