Önsketänkande

"Polisen vågade inte erkänna sitt misstag."

"Polisen har kommit att lägga ner allt större resurser på telefonavlyssning och är i behov av fällande domar för att visa att den är effektiv."

I DN:s pappersupplaga finns idag på sid 12, två artiklar om de senaste två ingripandena där polisen i göteborg häktat folk som terrormisstänkta, mest bara för att de så gärna vill sätta dit någon, vem som helst för vad som helst. Så man kan "bevisa" att antiterrorlagstiftningen och utökade befogenheter för avlyssning är till någon nytta.

Tyvärr verkar ingendera artikeln finnas med i nätupplagan.

Det är ganska intressanta siffror som anges i ett inslag i sena rapport igår

(Länken till hela inslaget funkar bara fram till 4:e januari, så om någon kunde lägga upp de första 2:40 på youtube vore det trevligt.)

Felprocenten blir ganska stor när man kör övervakning på det här viset. Om 12 oskyldiga grips för varje person som döms.

Sånt här kommer inte att minska utan öka ju mer övervakning som införs, lösryckta ord här och där som kan se misstänkta ut för såna som inte vet sammanhanget.

Allt medan Polisen hoppas och önskar att de lyckas fånga någon som verkligen är skyldig, eller åtminstone någon man kan få dömd.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Martin

De två dömda i statistiken, är det dessutom de två somalierna som dömdes i tingsrätten för stämpling till terroristbrott, men som senare friades av hovrätten? Isåfall så är det ju faktiskt 0 dömda för terrorbrott.

2011-12-29 @ 09:55:13
Postat av: Jan-Olof

Det framgår ju inte av inslaget, men det är troligt ja.Sedan står det ju "minst" 26 också...

Så ett dussin helt oskyldiga per person som eventuellt döms på mycket skakiga grunder är lågt räknat.

2011-12-29 @ 11:25:07
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Martin

Det känns hoppfullt att folk reagerat så nyktert på försöken att hetsa upp rädsla kring hela terrorgrejen. Det var uppenbart att man hoppats på att årsdagen för bombdådet på Drottninggatan skulle kunna användas för att piska upp en stämning som i sin tur skulle bädda för mer övervakning, mer pengar till Säpo, utökade befogenheter för FRA, osv.Men faktum är att folk reagerat väldigt nyktert och artikeln i DN ligger helt i linje med detta. Ska bli intressant att följa den allmänna opinionen kring detta framöver. Kanske börjar folk i gemen genomskåda den stora terrornojan.

2011-12-29 @ 13:08:58
Postat av: Jan-Olof

Mjo, fast oavsett hur nyktert folk reagerat på detta, så¨är det ju politikerna som bestämmer.Och årsdagen av bombdådet och de påpassligt "läckta" detaljerna omkring detta fick ju till effekt att FRA-shopen öppnas igen.

2011-12-29 @ 13:28:06
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: viktualiebrodern

Det är osannolikt att slutsatsen blir att övervakningen är ineffektiv. Det vore att erkänna att kostnaderna redan är sjunkna och förlorade.Istället är den enda ekologiskt sannolika utvecklingen att rättsväsendet anpassas till en miljö av mer men sämre bevisning, och "tillgodogör sig" den genom att sänka kraven för fällande domar.Några krafter att tala om som verkar i motsatt riktning finns ju dessvärre inte.

2011-12-29 @ 15:32:53
Postat av: Sysadmin

Hej,Hela programmet finns på TPB: https://thepiratebay.org/torrent/6920176

2011-12-29 @ 19:12:41
URL: http://blog.sysadmindagen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0