Liberala rester

Det liberala inslaget i folkpartiet har de senaste två mandatperioderna varit starkt begränsat till att ordet fortfarande inte strukits ur partinamnet. De enda utspel som någonsin kommer från partiledaren är om hårdare tag och repressiva undervisningsmetoder i skolorna.

Så även om det inte har någon som helst inverkan på den politik som förs så är det glädjande att några personer här och där ute i landet inte hängt med i svängarna utan fortfarande har liberala värderingar.

Tyvärr lär möjligheten för dessa att påverka partiets politik vara i stort sett noll och ingen. Partiledningen bekymrar sig enbart om att vara lagspelare i alliansen och när någon slags förhoppning om att Moderaternas "regeringsduglighet" skall färga av sig även på de mindre allianspartierna.

I verkligheten kommer detta samarbete att leda till att de åker ur riksdagen. Då folk ser att det förs en Moderat (Av den nya typen) politik oavsett vilket alliansparti man röstar på kommer de antingen att rösta på Moderaterna direkt, eller på något av partierna i den rödrödgröna röran.
Reinfeldt spelar ju dessutom spelet väl och låter kollegorna klä skott medan han på sin höjd är med när det gäller att berätta om en eller annan satsning.

Så till de fyra artikelförfattarna, samt till eventuella andra folkpartister som fortfarande tycker att liberal innehåller något annat än att införa mer och hårdare övervakning av medborgarna: Gör inte misstaget att fortsätta rösta på folkpartiet och tro att ni kan "Ändra partiet inifrån". Det enda som påverkar partiledningarna och den politik som förs är opinionsmätningar.

Påverka med valsedeln, rösta på piratpartiet istället. Ge partiledningen lite hicka så de inser att man inte som parti kan överge sina grundläggande värderingar och tro att medlemmarna skall fortsätta rösta på en. Låt inte folkpartiet bli ett nytt SAAB, förkorta lidandet och rösta på ett parti som står upp för medborgarna istället.

Staten är till för medborgarna, inte tvärtom.
Medborgarna skall ha insyn i allt staten gör, inte tvärtom.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Jerker Montelius

+1

2011-12-21 @ 13:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0