Pffft, har ni hört den förut ???

Nu släpper polisen i england videor som påstås föreställa plundrare som skjuter mot polis under oroligheterna i england. Det är väl i och för sig inte direkt omöjligt att det är sant, men tvivel infinner sig ganska lätt.

Nu är ju inte polisen i england just de trovärdigaste i frågan. Upploppen började efter att man skjutit en man och ljugit om att han skjutit först. Bevis och film visade sedan att han faktiskt aldrig skjutit över huvudtaget, samt att han sköts till döds efter att han gett upp. Man ertappades med dessa lögner och fick till sist erkänna att man nog "eventuellt initialt gett fel bild av händelsen".

Det är dock inte riktigt första gången engelska polisen fastnat med handen i syltburken så att säga. 2009 slog man ihjäl en förbipasserande man som råkade passera en demonstration på väg hem. Då påstod man att att man försökt hjälpa mannen men drivits bort med flaskor och stenar, vidoklipp visade senare vad som verkligen hände och poliserna är nu "avstängda" i väntan på en rättegång som väntas ske i höst.

filmerna är rätt intetsägande och dåligt med detaljer. Men nog tycker jag att personerna som nu skjuter verkar sakna uppsåt att verkligen skada någon? Hade jag en pistol och ville skada någon skulle jag antagligen sikta mer på personen ifråga och dessutom skjuta några skott till. Killen man ser från helikoptervyn verkar ju mest gå omkring och fundera och visa upp sig, sikta "generellt åt rätt håll så det syns".

Utan alltförmycket foliehatt skulle man kunna tänka sig att det är utklädda poliser som visar upp sig på övervakningskamerorna för att ge lite legitimitet åt de brutala ingripanden som skett och Camerons "hårdare tag".

Tyvärr är det ju inte en ovanlig företeelse och inte bara i stater som Egypten och Libyen. Det gjordes i grekland i somras. Det har gjorts under G8 möten. Till och med i fina gamla Sverige har polisen som nationell taktik att stoppa in civilklädda poliser i demonstrationer. Det finns en uppsjö av fler kända tillfällen men exemplen ovan är då länkar till gammelmedia för att minska alla beskyllningar om hur paranoid jag måste vara för att kunna misstänka en sådan sak...

Det skall bli intressant att se om dessa personer någonsin blir funna så att vi får reda på om det var plundrare som sköt mot polisen, eller poliser som poserade framför kamerorna.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Patrik

"samt att han sköts till döds efter att han gett upp"Källa? I medierna framgår att han var en ökänd gängledare dömd för ett flertal grova brott och att han dessutom bar ett laddat illegalt vapen. Dessa fakta borde legitimera hans dödskjutning för samtliga utom möjligen de allra mest brottsapologetiska.Man beter sig helt enkelt inte som han gjorde. Då kan det gå sådär och han kan inte skylla på någon annan än sig själv.

2011-08-20 @ 21:34:07
Postat av: Beelzebjörn

Tjaa... Jag drar mig till minnes Gbg-kravallerna när den svenska polisen visade sig ha manipulerat en videoinspelning som användes i rättegången som följde på skjutningen av Hannes Westberg.Mer häpnadsväckande var att när det uppdagades, valde åklagaren att INTE gå vidare, med förklaringen att manipulationen (som inkluderade pålagt ljud för att ge intrycket av att en jättelik mobb skanderade hotfullt alldeles utanför bild) hade gjorts av 'pedagogiska' skäl, och således var helt okej.Samme åklagare var för övrigt den som fällde Thomas Quick på fabricerade bevis.Jag tycker det där med 'brottsapologetisk' i kommentaren ovan var ett mycket bra ord, och skulle lite fint vilja påpeka att det är något MYCKET farligt att vara, alldeles SÄRSKILT när det gäller makthavare och deras ordningsmakt, för överseende med sådan brottslighet är farligare på sikt än någon gängledare.

2011-08-20 @ 22:13:11
URL: http://outad.blogspot.com
Postat av: Jan-Olof Flink

@Patrik, finns flera ögonvittnesskildringar som säger den saken.Utrymmet detta fick i engelsk media är ungefär i samma storleksordning som den uppmärksamhet Reinfeldts och Asks möten på amerikanska ambassaden, där man diskuterade att införa lagstiftning utan att blanda in riksdagen, fick i svensk. D.v.s. i stort sett ingen alls, så svårt att hitta källor som inte är privatpersoners bloggar.Men det var det som hela starten av det hela gällde, folksamlingen utanför polisstationen efter dödsskjutningen. Att polisen skjutit en person som i och för sig var en känd kriminiell, men som inte var ett hot och som gav upp när de kom.Här är en exempellänk till en blogg som försökte samla fakta när det hela började spela upp, innan upploppen och liknande. http://protectyourself.cc/tag/killing/

2011-08-20 @ 22:49:06
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Ted Johansson

Citerat från din sista källa:"He claims the police shot him while he was on the floorThis witness has not been proven to be reliable, but other media sources are reporting the same thing, and if true this looks like an execution killing, though please remember this may not be correct, and is highly unlikely."

2011-08-20 @ 23:27:52
Postat av: Jan-Olof Flink

@Ted

Ja, jag hade läst den biten.Jag har även läst ett antal andra inlägg om det, och med tanke på engelska polisens historia om ingrepp med övervåld och sedan förneka det finner jag dem tyvärr rätt trovärdiga.Vittnena kanske inte är "trovärdiga" men polisen har redan kommits på med om att ljuga om att han sköt.2011-08-21 @ 08:29:55
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0