Minority report redan idag.

Framtiden är redan här och den är otrevlig.
Tekniken att låta reklamskltar använda automatisk igenkänning av biometriska data och tilltala dig med namn när den ger dig riktad reklam är inte Sci-Fi från minority report, det kan med lätthet göras redan idag.

Facebook och automatiska förslag på folk att tag:a i foton är väl ett enkelt bevis på att tekniken numera är snabb enkel och billig.

Så jag vill bara som hastigast påminna folk om att det "än så länge" finns möjlighet att lura denna typ av program. Det dröjer nog fortfarande ett par år innan kamerorna har sådan hastighet och upplösning att de kan zooma in på näthinnan på en förbipasserande person. Enligt ett flertal artiklar i Detektor - "säkerhetsbranschens facktidning", så räknar de flesta med att terapixelkameror/HDTV med automatisk ansiktsigenkänning och videoanalys redan i kameran är branschstandard för övervakningskameror inom några år.

Snart är även Sverige i londonläge, med kameror i varenda hörn. Njut fram tills dess, och tag:a lite folk fel på facebook ibland... bara för att jävlas med storebror.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0