Skulle övervakning hjälpa??

Det dog tydligen lite drygt 40 personer i indien idag då en traktordragen vagn välte ner i ett dike. Det där med vagnar låter ju lite farligt, både i indien och i kina har det dött högvis med personer i t.ex. tågolyckor i sommar.

Kanske man kan komma på någon smart övervakning för att öka tryggheten på tåg? Kanske nakenscanna passagerarna innan de går ombord? Övervakningskameror på lyktstolpar?

Det är ju vad man utsätter flygresenärer för, för att "minska risken" för attentat ombord på flygplan.  För skojs skull, googla runt lite och se när ett plan senast sprängdes av en passagerare. Jag har nog lite dålig google-karma, fick inga träffar alls förutom hysterirubriker kring folk som misstänks ha planerat saker. Nu känner jag ju iofs till t.ex. lockerbie, men hur många gånger har liknande hänt de senaste åren?

Jämför sedan med hur många flygningar det görs per år. Rätt många tågolyckor sker per år. och faktiskt en del terroristangrepp också, i alla fall fler än på flyget. Sprängningarna i spanien och london, nervgasen i tokyo.

Terrornojjan orsakar hela tiden större och större ingrepp i den personliga integriteten, utan att på något vis öka säkerheten. Det finns så många andra saker att satsa påp om man skulle vilja göra livet säkrare för medborgarna. Kanske skulle ta och börja göra något åt bilismen istället... ca 1,7 miljoner personskador och 43 000 dödsfall om året i europa.

Problemet är väl att man inte lyckats skrämma upp folk för trafiken, så det ger inga billiga politiska poänger att skärpa kraven där.

Mvh

/J-O

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0