Men varför då?

I nyhetsflödet från SvD swischade en artikel om "Ny polisstrategi för nätet" förbi imorse. Var inte det lättaste att hitta åt den igen nu när jag har lunchrast och möjlighet att skriva om den.

Av någon anledning ligger den inte ihopklumpad med SvD:s övriga artiklar i den senaste i raden av deras svartmålande hatkampanjer mot internet.

Men vad är det nu för "specialstrategi" man behöver, varför behöver man den och kommer den att göra någon nytta?

Ett av citaten är "–Det handlar inte bara om hur vi ska spana, utan också om vi kan få bättre verktyg genom en bättre lagstiftning."

Jag vet inte om jag håller med. Det är illa nog att Beatrice Ask är inblandad i lagstiftning, men det hör trots allt till hennes arbetsuppgifter. Men polisen skall se till att lagarna efterlevs, inte ha del i lagstiftningsprocessen. När lagar stiftas för att "göra det enklare" för polisen, det är då rättssäkerheten skadas. Det har vi tyvärr sett mycket av sedan 2006 och framåt.

Det behövs ingen speciell lagstiftning för internet, det är snarare så att den som finns skall bort. Samma lagar skall gälla där som i övrigt.

Extra resurser till "internetrelaterade brott" vad skall det vara bra för? Om någon hotas via internet så kan det väl inte ta mer resurser att lägga ner det ärendet än att lägga ner ett ärende för någon som hotats via telefon?

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0