Kriminella även i kina

Det visar sig att även föregångslandet Kina har problem med kriminella element som härjar, precis som Storbrittannien och Syrien har.

Detta skulle dock innebära att den lösning som Cameron försöker få till riskerar att misslyckas. Som ett varnande exempel har man tidigare kunnat se Egypten, där man försökte precis samma sak men tyvärr misslyckades totalt.

Iran lyckades delvis stoppa oroligheter från att sprida sig via sociala medier även om bråkmakarna hade hjälp utifrån. För tillfället så är det dock lugnt och omvärlden ifrågasätter inte längre president Mahmud Ahmadi-Nejad's rätt att styra landet.

Men trots att Iran nu lyckades stoppa protesterna genom att hindra pöbeln från att kommunicera lovar det illa om inte ens Kina kan stoppa kravaller på detta vis. Trots allt har vi länge sett upp till kina som ett föregångsland när det gäller politisk kontroll av såväl befolkningen som den information som kommer dessa tillgodo. När det gäller internetfiltrering och stoppande av olagliga politiska åsikter har man alltid kunnat se på Kina som ett gott exempel. Men vem vet vad som händer nu?

Vi får hålla tummarna att Polisen i storbrittanien nu när det fått fria tyglar och inte längre är bundna av några mänskliga rättigheter lyckas krossa slöddret som dristar sig till att ifrågasätta regimens goda vilja och polisens metoder. Det är uppenbart att det behövs en starkare samhällsstruktur att inordna medborgarna i.

Tur att vi åtminstone fått datalagringsdirektivet på plats i större delen av europa. Även om Sverige misslyckats där, så har vi i alla fall FRA-lagen som verkar lovande. Cecilia Malmströms internetfilter för EU ser också lovande ut... Men det är det där mörka molnet med Kina. Om inte ens de klarar av att hålla pöbeln på golvet, kan vi verkligen klara det i europa?

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0