Bättre vård kanske?

Eftersom var och varannan människa idag går omkring med en filmkamera i fickan, så blir det mer och mer vanligt att folk dokumenterar sina möten med vården.

Att det inte bara är Jan Josefsson som man behöver oroa sig för är tydligen ett stort bekymmer för vårdinrättningarna:
    Just nu brottas flera landsting med hur dessa patienter ska hanteras. Å ena sidan är det inte olagligt att spela in ett samtal som man själv deltar i, å andra sidan kan en inspelning uppfattas som kränkande av personalen.
Ja, nu är jag ju förståss bara lekman, men vad sägs om att försöka erbjuda en så bra vård som möjligt, så att dessa människor inte känner sig ha någon anledning att dokumentera vad läkaren har sagt?

Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: Jan-Olof Flink

Det är spännande med tidningarnas sätt att hela tiden ändra på artiklar.Den bit jag citerade har försvunnit, och sedan har man lagt till en massa information om värmland och barnmorskor som inte alls fanns med från början.2011-08-31 @ 11:00:06
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Dennis Nilsson

Det var ett märkligt agerande från Landstingets personal.Sköter man sitt jobb, oavsett vad det än är, och inte uppför sig som ett svin, så finns det ingen anledning till att känna sig "kränkt".

2011-08-31 @ 11:03:49
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Niklas W

Att filma poliser börjar bli en ganska stor grej i USA, och det gillar de verkligen inte! Om någon borde filmas är det poliser. De befinner sig ju oftast på allmän plats dessutom, så de får helt enkelt acceptera det.Jag förstår visserligen att en del av vårdpersonalen tycker det är jobbigt att bli filmade, man vet ju aldrig vart det hamnar t.ex. Men jag har ännu större förståelse för att en del vill filma vad som sägs för att slippa "ord mot ord" OM nåt skulle bli fel osv.

2011-08-31 @ 11:38:17
URL: http://blogg.grevadlux.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0