Åsiktsregistrering

Helt enligt förväntningarna kommer nu försöken att utnyttja attacken i Norge till att utöka övervakningssamhället och montera ner ytterligare några demokratiska rättigheter.

Beatrice Ask (Jätteöverraskning va??) vill "Låta Polisen utvidga sökandet på nätet". Just den här gången glömde de nämna barnporr, men antagligen för att man kallt räknar med att såren efter Norge svider tillräckligt ändå.

Inte många lär väl klaga på att polisen kollar runt lite på extremistbloggar och fångar upp folk som Anders Behring Breivik lite sådär lagomt i förväg, så några större ramaskrin är väl inte att förvänta sig över att Justitieministern föreslår åsiktsregistrering. Trots allt så kunde hon föreslå att straffa misstänkta utan att förlora jobbet eller ens få lite smäll på fingrarna.

Kanske kan man döpa den bloggläsande enheten till pre-crime?

"– Det kan finnas flera faktorer som man skulle kunna leta efter som exempelvis vapenlicens i koppling med extrema åsikter. Vi för nu en diskussion på departementet om hur det ska gå till, säger justitieministern."

Mmm, nice... Har du fel politisk tillhörighet får du inte inneha vapenlicens...

Har man tänkt sig dödsstraff eller tänker man måhända nöja sig med att skicka ut lila kuvert som straff för misstänkt förberedelse för älgjakt terrorism?

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

Andra om detta: Viktualiebrodern

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: of_darkness

Men vad är det som hindrar polisen att skaffa sig bättre google skillz egentligen?



För google fungerar minst lika bra som massavlyssning eller jättefilter eller vafan hon nu e o fiskar efter.



Så nej ett gäng erfarna utredare kan få vidareutbildaz i hur man använder sökverktyg på vettiga sätt och skaffa sig koll utan att behöva massavlyssna hela fucking världen.



För att förhindre eller lösa brott krävs gammalt hederligt polisarbete som e enträget gnetande.

2011-08-05 @ 23:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0