Lite fundersam

SONY, det onda företaget, som å ena sidan lobbar stenhårt för värre och värre immaterialrättslagstiftning, och å andra sidan själv gärna piratkopierar och smyger in olagliga rootkit på betalande kunders datorer går nu ut och hävdar sig vara hackade.

Den stora frågan är nog vilken form det hacket tagit. AnonOps säger sig i varje fall vara oskyldiga denna gång och spekulerar i att Sony kanske försöker dölja interna serverproblem med ett påstående om hackerattack.

Läser man kommentarerna på IDG-notisen om detta får man länkar vidare till en bättre förklaring.

Som jag läser det är det inte frågan om att SONY blivit hackade utan att de själva skickat ut kod som är sämre och till och med mindre genomtänkt än vanligt. Den ger access til saker som tidigare var privata och gör inte nog med kollar, t.ex. kollar den inte om kreditkortsnummer är giltiiga. Så orsaken är alltså inte att de blivit hackade utan att folk kunde ladda ner från dem utan att betala.

Så de stänger alltså av sin tjänst och lämnar kunderna därhän, för att de själva gjort en dålig uppdatering, och sedan skyller de på hackare. Det kändes väl för illa att säga som det var, "Vi stänger ner tills vi kan vara säkra på att tjäna maximalt med pengar".

Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: Fundera mera

Ja, du var ju lagom nyanserad.Om ett system blivit utsatt för en attack är det brukligt att man stänger av det för att göra en forensisk undersökning. Polisen spärrar av gator när de finner en misstänkt flyktbil för att säkra bevis. På samma sätt är det här.Självklart får du ha så mycket illvilliga tankar du vill om Sony, men det här luktar mer att du inte tycker om Sony än riktiga funderingar.De HAR blivit crackade (hacking är något annat), genom att obehöriga personer har kommit åt ett internt utvecklarnätverk. Att det är mindre restriktioner på ett sådant är också naturligt. Kanske är designen mindre lyckad, men tror du att tex XBox Live är så mycket annorlunda egentligen?

2011-04-27 @ 10:28:18
Postat av: Jan-Olof Flink

Korrekt, jag är väldigt negativ mot Sony, jag är en av dem vars dator blev totalkraschad av deras rootkit.Personligen tvivlar jag på att de gör någon större undersökning det är väl snarare en fråga om att täppa till lite säkerhetshål, vilket jag i och för sig tycker de gör rätt i. Men däremot tror jag de varit mindre än ärliga om de bakomliggande orsakerna.

2011-04-27 @ 11:16:59
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0