Valaffischer

A, B, C
D, E, FP


Jag höll nästan på att ramla av cykeln när jag såg den där affischen längs vägen. Vad vill de säga egentligen?

Menar de att med Folkpartiets skolpolitik så är det inte en fråga om att vissa går ut grundskolan utan att kunna läsa, utan eleverna kommer inte ens att ha lärt sig alfabetet rätt?

Eller är det så att man menar att skolans centrala roll är att agera partipolitiskt indoktrineringsorgan? (Tänk på att skolans övervakningskameror ser dig, så du inte missar några ord när du läser trosbekännelsen till svenska staten och frivilligt kissar i muggen.)

Varför kunde inte Folkpartiet bara göra som resten av alliansen och köra på djurtema efter att de snodde Animal Planets logga? Moderaterna har ju sitt mumintroll och KD kör ju hårt på djurtemat. C var det väl iofs länge sedan de hade några kor eller liknande på affischerna, men de kanske kan få lite tips från bregottfabriken.

Sossarnas affischer med ansikten som är uppochner tar i och för sig priset för feldesign.
För det första så är vi byggda så att vi har väldigt svårt att känna igen ansikten om de är felvända, särskillt om man lägger en fet remsa mitt över näsan så att man missar ett av de mest utmärkande ansiktsdragen. Men det största misslyckandet är att den lilla textrutan där man skriver vad man menar är så liten att ingen som åker bil förbi hinner eller kan läsa den.

Jag tyckte iofs att våra egna affischer var rätt kassa tills den nya versionen levererades, så att det faktiskt stod Piratpartiet på dem med läsbar storlek. Att bara ha "Vi bygger kunskapssamhället" och loggan var rätt intetsägande med tanke på att en stor del människor inte har den blekaste aning om hur vår logga ser ut och att vår färg är lila.

De nya blev mycket bättre och dessutom måste man i sammanhanget tänka på att vi inte har något partistöd och därmed inga miljoner att lägga på kampanjmaterial och PR-konsulter.

Men som sagt var, det skadskjutna alfabetet var ett Folkpartistiskt bottennapp, de skulle ha nöjt sig med en bild på sin Tore Skogman-klon och något klämkäckt uttalande om en "Tryggare" skola eller nåt.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Rick Falkvinge (PP)

Jag läste affischen och satte den i samband med att Folkpartiet hela tiden pratar om betyg, så att betyget för underkänt ska heta "Folkpartiet".

2010-09-13 @ 13:16:10
URL: http://rickfalkvinge.se/
Postat av: Jan-Olof Flink

@Rick,LOL

2010-09-13 @ 14:13:15
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0