Slut på veckan

Imorse lyckades jag prångla ut våra valsedlar i samtliga vallokaler för skolvalet. Första lokalen var i en skola som ännu inte öppnat så jag fick tail-gate:a en lärare för att ta mig in till i byggnaden och sedan till vallokalen, det andra stället var öppet men själva vallokalen låst, tur nog kom det en lärare med nyckel och släppte in mig för att ställa dit valsedlarna. Med en minut tillgodo störtade jag in i den sista vallokalen och han stoppa dit valsedlarna precis innan de släpte på eleverna.

Det är lite struligt när alla vallokaler öppnar samtidigt och man måste distribuera själv. Hade jag inte kunnat lämna valsedlar på en skola redan igår hade det inte fungerat. Det skall hur som helst bli intressant att se skolvalsresultatet. Vi fick information om att det skulle utanonseras efter kl 17:00, men det stod inte hur det skulle utanonseras..

Nu är klockan i alla fall klart efter 17, och jag hittar inget i sundsvalls tidning eller dagbladet, inte heller har jag fått något mail från den ansvariga. Så spänningen kvarstår. Jag får väl återkomma med resultatet i en ny bloggpost om det inte är alltför nedslående.

Hur som helst stannade jag och hade bokbord på den sista skolan, det var tänkt som en avslutning på ett hektiskt bokbordande (nytt ord)... Men tydligen har de förlängt den allmänna inbjudan till bokbord från den 10:e fram till den 17:e.

De senaste två veckorna har jag haft fyra bokbord på Hedbergska och fyra på Västermalms. Däremellan har jag även haft bokbord på mittuniversitetet, samt deltagit i debatter i Fränsta och Härnösand.

Med den nya tidsfristen för bokbord så tror jag att det skall få bli ett besök på Åkersviks gymnasium på måndag, jag hade i alla fall inget annat på schemat för den dagen än att leverera valsedlar till en förtidsröstningslokal på sjukhuset.

Skvaderns gymnasieskola har inte bjudit in oss, men det verkar anordna en debatt där grupper av elever får sätta sig in i ett partis politik och sedan representera dem i debatten. Kul grepp, men det känns lite udda att icke-pirater skall representera oss i en debatt. Gruppen som skall representera oss ringde och ställde en del frågor, men jag lyckades stämma träff med dem så att jag får chansen att ge dem mer material och kanske förbereda dem bättre med bra argument för en debatt.

Det blir i alla fall en spännande valupptakt och vi går ut hårt och ökar, nu gäller det att hålla trycket och synligheten uppe. I helgen blir det brevlådestoppning igen.


Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Calandrella

Bra jobbat, fortsätt så! :-) Skvadern verkar ha ett roligt projekt (och trevligt att de inte ignorerar oss), men jag skulle inte vilja gå där och få Moderaterna... Det vore för mig omöjligt att företräda dem utan att bruka alldeles för mycket satir.

2010-09-10 @ 18:51:44
URL: http://calandrella.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0