skolvalsresultatet

Sundsvalls tidning har inte noterat att det varit skolval i kommunen. Dagbladet har i alla fall en artikel om att det varit, men utan att nämna något om resultatet. Man får väl dock anta att de skrev denna tidigare på dagen och att eventuella artiklar om resultatet kommer först imorgon.

Men då kör jag iaf ut resultatet här så länge. Dock enbart för riksdagsvalet.
  Socialdemokraterna 23.30%
  Vänsterpartiet 8.92%
  Miljöpartiet 8.79%
  Moderaterna 19.04%
  Folkpartiet 8.79%
  Centern 2.93%
  Kristdemokraterna 1.60%
  Sverigedemokraterna 11.58%
  Piratpartiet 8.39%
  Övriga 1.07%
  Blanka 5.59%

Som synes har vänsterblocket 41.01% och högerblocket 39.41% i grund. Sedan får man ju räkna på att 11.19% av rösterna inte resulterade i någon representation i riksdagen, så procentandelen av riksdagsstolarna för partierna som kom in kommer att justeras uppåt. Men oavsett detta så skulle Piratpartiet hamna i en vågmästarställning i ovanstående scenario.

Att FI och SPI inte syns till är ju inte särskillt förvånande, men personligen är jag förvånad att Folkpartiet gör ett bättre resultat än Centern. Med tanke på att Folkpartiet under mandatpaerioden och valrörelsen reducerats till ett parti som enbart handlar om skolpolitik, och dessutom verkar ha magister batong med hårdare disciplin och övervakning och detaljregistrering av eleverna som enda lösning.

Har skolket ökat? Se till att det kommer med i betyget! Ta reda på varför? Nä det är väl ingen idé, då kanske man måste minska storleken på klasserna istället.

UPPDATERING: Nu har det faktiskt kommit en artikel som tar upp även resultatet.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0