Reinfeldts chans

Just nu sitter Reinfeldt och hans allierade partiledare och sätter ihop den nya regeringen som kommer att tillträda om inte nyval utlyses på grund av alla oegentligheter och valfusk som förekommit.

Men eftersom bananmonarkin sverige knappast har större demokratisk trovärdighet än valfritt afrikanskt land så lär inget hända utan vi kan gott förvänta oss att gällande resultat blir det slutgiltiga och att Reinfeldt kan tillsätta sin nya regering.

nu har Reinfeldt sin chans att byta ut Beatrice Ask!!!
Han kunde inte göra det under pågående mandatperiod eftersom det var viktigt att vara eniga och visa en stark och "regeringsduglig" fasad utåt. Men med tanke på allt rabalder omkring Judge Gredelin så lär det ha varit jobbigt att hela tiden hålla henne om ryggen och släta över saker.

Med ett parlamentariskt läge som kommer att göra det svårt att få igenom sin politik och ett hot om nyval ständigt hängande över regeringen kan det vara vettigt för Reinfeldt att försöka hålla sig väl med opinionen under hela mandatperioden och inte som normalt enbart under valår. När som helst som SD väljer att rösta med oppositionen finns risk för ett misstroende.

Att skicka Ask som ambassadör till Ulan Bator skulle antagligen göra en hel del för att vinna tillbaka förtroendet för Alliansen när det gäller rättssäkerheten och därmed bättra på opinionssiffrorna.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0