Övervakningssamhället

Nu på morgonen såg jag ett väldigt bra program/reportage om övervakningssamhället. Programmet hette "I fokus - Övervakad" och sändes på TV4 Fakta. Tyvärr verkar det inte vara något av de program som finns tillgängligt på TV4play.

Skulle det råkas sändas igen så rekommenderar jag folk att se detta program.

En sak värd att plocka ut ur programmet var när poliser som bevakade en demonstration med värmekamera istället stannade och under 4 minuter genom taket filmade ett par som hade sex hemma i sin våning.

På något vis läckte detta ut och en reporter knackade på hemma hos dem någon vecka senare och visade filmen. Inte helt oväntat blev de fly förbannade, vilket även en hel del andra människor blev när det visades på nyheterna.

Men den ansvariga polischefen svarade att: Vi använder högteknologisk utrustning för att sköta vårt jobb, och om vissa människor tycker att det kränker deras integritet så måste de förstå att det är en helt ny värld efter 11:e september och det är såhär vi bedriver polisarbete nu.

Att poliserna ifråga satt och tittade på folk som hade sex istället för demonstrationen ifråga verkade alltså inte vara ett problem för honom. Trots allt så betyder ju vanliga människors privatliv inte så mycket nuförtiden, fast frågan är ju på vilket sätt man anser att arbetet blir effektivare av att man tjuvtittar på annat än det man har som uppdrag att tjuvtitta på?

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Tommten

Jag skulle gärna vilja se den. Säg till om du får syn på den någonstans vetja! :)

2010-09-17 @ 16:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0