Ehhhhh jovisssssst

Att sprida telekom i tredje världen och att försvara friheten på internet. Det är två frågor där Sverige och USA kan och bör samarbeta, anser Hillary Clintons innovations- och teknikrådgivare Alec Ross som i dagarna besöker Sverige.

Detta kan man läsa på DN. Med tanke på alla förslag om avstängningsknappar, filtrering och övervakning av internet så kan man ganska lätt förstå att detta handlar om samma frihet genom censur och skydd genom avstängning som Carl Bildt brukar förespråka.

Att Sverige pekas ut som ett föregångsland i det här fallet är nog mer att se som en varning för vart vi är på väg. Att Sverige använder skattemedel för att förbättra USA:s nationella säkerhet och att det är svenska politiker som i EU driver frågor för att censurera internet har knappast passerat obemärkt för den amerikanska administrationen.

Man kanske skall se det som ett halvoficiellt tack för att Cecilia Malmström såg till att utan motprestation ge bort all europeisk bankdata till USA. Sådan slätstrukenhet och undergivenhet måste ju trots allt belönas.

Inte heller blir det sämre av att Sverige lägger ner stora polisresurser för att hjälpa amerikansk filmindustri att göra tillslag.

Hur många poliser krävs det för att hitta en IP-adress?
Fem, en som gör jobbet och fyra som visar att brottet är allvarligt.


Hur många poliser krävs det för att utreda ett vanligt brott?
En, fast bara någon timme tills man fyllt i papperen om att ärendet läggs ner i brist på spaningsuppslag.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0