Ännu en debatt till handlingarna

Idag var det paneldebatt på teatern i härnösand, med gymnasieeleverna inbjudna. Det var sagt att det skulle kunna dyka upp strax över 500 stycken förstagångsväljare.

Så många blev det nog inte, men en bit över 400 uppskattade moderatorn det till i alla fall, så faktiskt en ganska ordentlig publik.

Förutom Piratpartiet var det riksdagspartierna, sjukvårdspartiet och FI som deltog i debatten som faktiskt genomfördes rätt väl. D.v.s. Moderatorn lyckades hålla ordningen och se till att vi inte pratade för länge.

Gensvaret var väldigt bra och jag upplevde det som att Piratpartiet fick dubbelt så mycket applåder som resten vid den första presentationen när varje parti fick tre minuter att ostört presentera sin politik, vad man vill åstadkomma och varför det är viktigt för ungdomar att rösta på just det partiet.

En extra bonus var när moderatorn "väckte publiken" en bit in i debatten, genom att ställa frågan om hur de fått bäst information om politik och politiska partier de senaste två veckorna.

Radio/TV, Tidningar, Internet eller personligt möte med politiker på stan.

I stort sett hela salen 80-90% ansåg att internet hade varit den bästa källan till information. Så troligen når vi ut med vårt budskap till förstagångsväljarna fastän vi ofta har dålig synlighet i andra medier.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0