Vi slapp i alla fall bodström

Inte för att det spelar så stor roll just nu vem som leder sossarna. De sitter i opposition i fyra år till, så det här var väl ett utmärkt tillfälle för dem att byta ut den partiledare som kallats "alliansens största tillgång".

Men oavsett detta, och att jag inte alls bryr mig särdeles mycket om huruvida socialdemokraterna har en stark ledare eller inte så satte jag nästan kaffet i halsen när hon aviserade sin avgång.

Inte för att jag skulle sakna Sahlin, men oron över vem vi eventuellt får istället.
Det spekulerades ju rätt vilt redan under valrörelsen och efter deras katastrofala resultat, och på nästan alla listor låg bodström som första eller andra kandidat.

Jag vet inte om jag kan tänka mig något värre än Bodström som statsminister 2014, det skulle väl vara Beatrice Ask då, men Reinfeldt ser inte ut att vara på väg bort. Tack och lov har han i alla fall sagt nej och säger sig vilja stanna i USA, vilket jag stöder helhjärtat.

Hur man för övrigt skulle kunnat utse honom till partiledare för socialdemokraterna hade varit obegripligt. Att väljarna har minne som guldfiskar är väl en sak, men partifunktionärerna borde väl ha lite bättre koll på politik? Han blev ju medlem i partiet först dagen före Persson tillsatte honom som Justitieminister. Han har aldrig någonsin haft några socialdemokratiska värderingar utan utsågs av Persson för att visa att de hade ett starkt och kompetent kort på justitieministerposten.

Lite tvärtom mot Reinfeldts metod för att tillsätta Ask. Vi har en person som av outgrundlig anledning bara måste ha en post i alla moderata regeringar, så Reinfeldt sätter henne där hon är minst kompetent, så att det är lättare för honom att få igenom sina egna förslag.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer
Postat av: Klas

Räkna inte ut Bodström än. Att inledningsvis tacka nej verkar vara en del av det politiska spelet i den här delen av dramat. Men för Sveriges skulle hoppas jag att hans nej, verkligen är ett nej.

2010-11-15 @ 09:58:24
Postat av: Jan-Olof Flink

@Klas

Jo, visst var min ursprungliga reaktion också att det var ett fejkat nej, så att han så småningom "motvilligt" kan acceptera.Men så kom jag på att han trots allt inte är sosse i grunden, så jag kan tänka mig att han faktiskt menar nej. Jag hoppas i alla fall det.2010-11-15 @ 10:32:12
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Anders Troberg

Jag tror han bränt för mycket förtroende, både i turerna kring Bodströmsamhället och i att en socialist som väljer att bo i USA (och samarbeta med dem) knappast kan ha någon ideell ryggrad.

2010-11-15 @ 12:00:54
URL: http://nordicbattlegroup.org
Postat av: Galileo Galilei

Buggström är inte manipulatör och maktfreak för intet.Lyckas man som han gjort, baxa igenom ett antal antidemokratiska, och tidigare helt otänkbara lagar i våra demokratier, så kan du vara lika säker, som att solen går upp varje morgon, att han är näste statsminister.Med "sina" lagar så kan fåraherden Buggström hålla oss, sin fårhjord, i schack. Som man bäddar får man ligga, eller hur!? :-/

Postat av: Icicle

http://www.youtube.com/watch?v=Jnx-CJjHjtQBodstrom.

2010-12-29 @ 02:55:05
URL: http://chiillingmesoftly.com/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0