Betingade reflexer? (To serve and protect)

Eftersom jag såg rubriken som ointresseant så hittade jag denna först via facebook.

När polisen gick in för att "stoppa" rånarna värdedepån i västberga så slog de av vana sönder ytterdörren, fastän de hade fått nyckel, och dörren dessutom redan var öppen.

Polismästare Christian Agdur som är mycket nöjd med insatsen säger "– Det var nog en betingad polisreflex av samma typ som att man tänder sin ficklampa i stället för att trycka på ljusknappen när man går in i ett mörkt rum."

Visst är det skönt att höra att polisens betingade reflexer är att slå in dörrar istället för att prova handtaget, kanske det förklarar en hel del av ingripandet i göteborg där man pekade vapen på små barn.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: ba

Tanken att de också har som reflex att smyga runt med ficklampa istället för att tända är rätt kul med. Tar en tjuv för att fånga en... ;)Annars så passar den här in bra: http://cell.sanitarium.se/~ba/images/police-benefit-from-crime.jpg

2010-11-14 @ 16:10:13
URL: http://sanitarium.se/blog/
Postat av: Christer

Det kanske handlar om betvingande reflexer - våra poliser kanske lider av tvångssyndrom...;-)

2010-11-14 @ 19:06:20
URL: http://ursinnig.janssons.org
Postat av: Calandrella

Undras vad som lärs ut på polisutbildningen egentligen - eller har poliserna blandat ihop normen för brottslingars ageranden med normen för deras egen? Visst, jag är lite sarkastiskt, men det är ett allvarligt problem om polisens "betingade reflexer" innebär att privat egendom förstörs helt i onödan (om den misstänkta nu är skyldig, bör ju straffet bestå i något en domstol beslutar om, inte i att dessutom behöva laga sin ytterdörr).Skarpt fynd!Uppdatering: jag läste först inte artikeln du hänvisade till, utan utgick ifrån att polisen sparkat in en dörr till någon misstänkt rånares hem. Att de sparkade in en dörr hos offret (i detta fall företaget som rånades) trots att de hade nyckel lättillgänglig (vad jag förstår), ja det är ju uppåt väggarna galet. Inkompetenta poliser.

2010-11-14 @ 23:26:55
URL: http://calandrella.wordpress.com/
Postat av: Patrick

Lite märkligt också att for fram med sånt potentiellt våld i Göteborg och bad "lasermannen" att komma ut med händerna på huvudet... En man som man vet är beväpnad och som visat sig kapabel till våld...

2010-11-14 @ 23:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0