Batongliberalerna slår till igen

I SvD kan man läsa en artikel om Geografi, fast inte med vinklingen om vad huvustaden i mongoliet hette, utan artikeln handlar om hur Jan "Batong" Björklund och utbildningsdepartementet kört över skolverket och experterna när det gällde ny kursplan för geografi.

Den nya kursplanen var tänkt att ge eleverna ett globalt perspektivt och uppmuntra dem att intressera sig för ämnet, istället vill Björklund vrida tillbaka klockan till förra sekelskiftet och se till att eleverna lär sig rabbla namn utantill, och utan kontext.

Jag tror det här stycket bäst sammanfattar allt: "Utbildningsdepartementets ändringar i förslaget tar kursplanen tillbaka till den gamla studiegången där Sverige, Norden och Europa var det centrala innehållet och inte gav eleven kunskaper och verktyg för egen omvärldsanalys."

Tänk om skolorna skulle börja lära barn omvärldsanalys, källkritik och att söka sin egen kunskap? Hemska tanke då skulle de ju börja pumpa ut medborgare med egna åsikter och idéer. Den nya tidens medborgare skall vara medgörliga och veta det statskontrollerad media berättar för dem och tycka det regeringen säger åt dem att tycka.

Medborgare skall vara rädda för överheten och tacksamma för att man inte fick dörren insparkad av polis den här morgonen heller. Barnen skall lära sig utantill vilka vattendrag som rinner genom dalsland och att alfabetet den här mandatperioden lyder A, B, C, D, E, FP.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Gubben

Det är naturligtvis helt rätt det du säger. Kunskap och fakta som grund för bildning, omdöme och helhetssyn är både jobbigt och onödigt. I alla fall jobbigt. Dalsland, vars ligger det?

2010-11-11 @ 11:35:07
URL: http://gubbens.wordpress.com/
Postat av: Jan-Olof Flink

@Gubben,Dalsland finns egentligen inte på riktigt, det är MIB:s tillhåll i sverige, därifrån hela landet övervakas. (FRA är bara nybörjare)Hela dalsland är en gigantisk cover-up. Om du någonsin hittar en tidningsartikel om dalsland handlar den antingen om:

1. Singelolycka där någon dog, eller något annat otrevligt som hänt.

2. Av ett eller annat skäl, t.ex. etablering av callcenter, så skall man bygga ut fiber-/nätverks-infrastrukturen till dalsland.De flesta har hört talas om dalsland, men ingen verkar egentligen varit där. Någon tror att de åkt igenom Bengtsfors någon gång, men stannade aldrig. Åmål är bara kännt genom en film som talar om hur illa och tråkigt det är.;-)Mvh/J-O

2010-11-11 @ 12:27:44
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Christer

Enligt Wikipedia har Dalsland 51 330 invånare.Det är färre än i Täby, norr om Stockholm.Hört talas om Täby? Om inte, är det inget att skämmas för. Man hör inte talas om det så ofta.;-)=F.ö. ser jag detta med skolpolitiken som ytterligare ett entusiastiskt försök från FP att vinna årets dumstrut, men på senare år har konkurrensen hårdnat betydligt.

2010-11-13 @ 22:47:53
URL: http://ursinnig.janssons.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0