Svaret är: Ingen

Efter att Youtube i ett anfall av folkpartistisk moralpanik tagit bort socialstyrelsens film, som syftar till att avskräcka ungdomar från oskyddad sex, så vill Karin Rågsjö som är projektledare för kampanjen få igång en diskussion om vem som skall styra de sociala medierna.
    - Nu kommer vi försöka få igång en diskussion. Vem ska styra de sociala medierna? Ska vi alla agera som om vi levde i USA där de har en helt annan sexualmoral? Det blir väldigt konstigt. I förlängningen blir det som att vi sitter i Sverige och styrs av USA, säger hon.
Jag håller fullständigt med Karin om att det är absurt att USA:s sexualmoral skall få styra vad vi i Sverige skall få titta på på internet, däremot vill jag dra det hela lite längre. Internet är inte bara internationellt, det är globalt täckande. Forskarbasen på sydpolen och till och med ISS därute i omloppsbana har internetkoppling.

Ingen enskild nations moral skall få diktera innehållet. USA:s moraltanter skall ge fan i svenska sexualupplysningsfilmer på youtube, och Beatrice Ask och Cecilia Malmström skall ge fan i tecknad japansk porr o.s.v.

Det behövs inte så mycket diskussion om "vem" som skall styra sociala medierna. Ingen skall ha någon överordnad moral som bestämmer över alla andra. Är det inte olagligt så är det tillåtet, punk slut.

Någon borde kanske tipsa Socialstyrelsen/Hivrådet om att sprida sin film på Pirate Bay istället.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0