sex promille

Rubriken syftar inte på en alkoholhalt utan på skillnaden mellan blocken. Tyvärr är det inte skillnaden i oppinionsmätnigen heller, något som skulle varit positivt för den vågmästarroll vi vill ha.

Nej, jag har suttit och tittat på SVT Forum där de har diskuterat omkring de rödgrönas politik/budget. En intressant sak som nämndes är att trots att detta blåses upp som enorma satsningar så representerar de 16 miljarder som skiljer sig mellan Alliansens och de rödgrönas budget enbart 6 promille av vår BNP. Så i stort sett är det verkligen samma politik med lite kosmetika ovanpå.

Båda blocken bedriver precis samma politik, rösta på ett parti med nya ideer istället.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Tor

Är det inte vettigare att jämföra med budgetens storlek än med BNP, så som t ex. <a href="http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/17/partiv-sendet-missar-frihetliga-str-mningar">Henrik Sjöholm gör</a> (obs: gammal artikel)?

2010-05-03 @ 12:58:38
URL: http://upphovstratan.wordpress.com/
Postat av: Jan-Olof Flink

Jo, en sådan jämförelse vore onekligen mycket bättre och jag reagerade på det också. Men nu var det BNP de jämförde med på TV, och både representanterna från DN och SvD höll faktiskt med om att budgeten till största delen slutar på samma siffror. Det här var alltså en återrapportering från SVT Forum.Sedan finns det ju ytterligare en osäkerhet i det faktum att dels har de rödgröna inte riktigt beslutat sig på var/hur/när dessa skatter och avgifter skall tas ut, och dels att alliansen ännu inte presenterat sitt förslag.Så det är ju fortfarande tänkbart att det kommer att utkristallisera sig större skillnader mellan blocket när vi närmar oss valdagen.Mvh/J-O

2010-05-03 @ 13:26:01
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0