Kompetensens Högborg

Tydligen har vår "kära" justitieminister uttalat sig om att Piratpartiet valt att hjälpa TPB med internetlina. Dåligt omdöme kallar hon det.

Ja hon är ju känd för sitt goda omdöme, avskaffande av oskuldspresumtion, straff av misstänkta, kroppsbesiktning av barn o.s.v. Men det förståss, det som gjordes i tyskland var ju just det, straff av misstänkta. Domstolen beordrade alltså ISP:n att stänga av TPB fastän dom inte fallit ännu, något som normalt enbart görs i extremt trängande fall.

Det kanske är tur för henne att tant gredelin är så pass inkompetent att hon enligt gällande rättspraxis liksom SÄPO troligen inte kan ställas till svars för de dumheter hon ställer till med.

Däremot kanske hon borde passa sig för att kalla det dåligt omdöme att hjälpa en site där många nya artister sprider sin musik i konkurrens med storföretagen.
Utan TPB är det många som helt blir utan möjlighet att sprida sina verk och skaffa sig fans utan att skriva slavkontrakt med något av de stora bolagen. De bolagen som lägger ner enorma summor på futila försök att stänga ner TPB istället för att försöka sätta upp egna alternativ.

Naturligtvis är de väl medvetna om att de inte förlorar några pengar på fildelningen i sig, konkurrens däremot gillar de inte.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer
Postat av: Tor

Har du någon länk till nyhetsinslaget i P3 med justitieministerns uttalande?

2010-05-19 @ 14:54:17
URL: http://upphovstratan.wordpress.com/
Postat av: ba

Intressant oxå hur man kan stänga ner en sökmotor utan att gå till rättegång men inte stänga ner barnporrsidor. Utan i det fallet hellre väljer att filtrera bort sidorna.Skarpt jobbat.

2010-05-19 @ 21:37:13
URL: http://sanitarium.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0