Inte särskilt förvånande

En amerikansk-kanadensisk studie visar ett klart och tydligt samband mellan barn med ADHD och insektsgifter. Det är i och för sig bra att det kommer fram och undersöks, men är det någon som är förvånad?

Insektsgifter är väldigt ofta av den typen att de angriper insekternas nervsystem, det gäller särskillt sådana som är baserade på fosforföreningar. Helt enkelt svaga/utspädda varianter av nervgas.

Det behövs inte alltförstor slutledningsförmåga att räkna ut att det som stänger ner nervsystemet för en insekt riskerar att skada nervsystemet även hos människor. En vuxen och färdigutvecklad hjärna kan säkert ta hand om tillfälliga blockeringar och koppla förbi problemen, men en barnhjärna under utveckling och tillväxt har uppenbarligen lite svårare att hantera detta.

Så medan det är bra att det kartläggs och bevisas, så borde det vetenskapliga nyhetsvärdet vara ungefär noll, precis som när forskare lyckades bevisa att folk med amalgam-lagningar i tänderna fick i sig kvicksilver med inandningsluften.
Det var sedan länge känt att det fanns kvicksilverångor från amalgamet i utandningsluften men det tog lång tid att bevisa att det fanns även i inandningsluften.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0