Insändare Framtidens jobb

När jag nu efter avslutat bokbord äntligen är hemma och går igenom dagens nyhetsskörd noterar jag att Allehanda Media tagit in en insändare jag skrev. Min vana trogen anser jag mig därmed vara fri att återpublicera den här på min blogg. Notera att rubriken är satt av tidningen, inte av mig.Framtidens jobb finns inom IT
Alliansen bedriver en politik där man med hjälp av mer piska än morot skall få arbetslösa och sjukskrivna att söka nya jobb, de rödgröna ger istället bort moroten direkt istället för att först locka med den. Ingendera blocket verkar ha som arbetsmarknadspolitik att skapa några nya jobb, utan frågan gäller enbart hur man skall fördela pengarna mellan de som arbetar respektive de som lever på bidrag.

Blockpolitiken är destruktiv i sin retorik. När Socialdemokraterna i regeringsställning resonerade om en bortre parentes i sjukförsäkringen var det ansvarsfullt, men när alliansen införde den så blev den en "stupstock".

När debatten fylls av "stupstockar" och "tobleronepolitik" är det på grund av att den reella skillnaden mellan blocken egentligen är kosmetisk. Visst finns det nyansskillnader mellan de enskilda partierna, men då man inom blocken valt att gå till val på gemensam plattform försvinner dessa skillnader.

De miljardsatsningar man gör utspel om är bara promille av statsbudgeten, så "klyftan" mellan blocken är snarare en hårfin spricka.

Vi i Piratpartiet har inte en egentlig arbetsmarknadspolitik, men till skillnad från de andra partierna så vill vi i alla fall skapa en gynnsam miljö för att locka företag till Sverige, med en politik som uppmuntrar innovation och underlättar nyetablering och nytänkande.

FRA-lagen med sin godtyckliga avlyssning av all trafik fick Google att dra tillbaka en planerad storsatsning på att etablera sig i Sverige. Andra företag som hade planerat att bygga stora datacentraler ändrade sig på grund av energiskatten, då Sverige subventionerar ström till pappers- och metallindustrin, men inte till andra. Den politik som förs idag skrämmer bort nya jobb!

Varför inte föra en politik som lockar IT-företagen till Sverige istället för att skrämma iväg dem? Vilka jobb vill vi egentligen ha i framtiden? Kvalificerade och högavlönade jobb, eller okvalificerade låglönejobb? 1800-tal eller 2000-tal?

/Jan-Olof Flink
Riksdagskandidat PiratpartietTack till Anna för inspiration, och Johanna för korr-läsning.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Mikael Ensson

Hej.Du glömmer det viktigaste. Att genom små, löjliga löften om 100 kronor här eller där så tror de att de ska kunna vinna röster. Folket av Sverige av idag är tyvärr naiva nog att gå på dessa patetiska löften.Hoppas att det blir mera drag och rättvisare fördelningspolitik med piratpartiet. Hoppet är det sista som lämnar människan.

2010-05-11 @ 19:36:56
URL: http://ensson.wordpress.com
Postat av: OlofB

futuriteter!Spana in PP-insändarbloggen. Används för att stödja insändarskrivande/remixande.Kontakta mig för lösen..

2010-05-11 @ 20:18:54
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: OlofB

Äsch, länken:http://ppinsandare.wordpress.comBra omformulering av Annas förresten! Med vinkling mot jobbpolitik, utmärkt.

2010-05-11 @ 20:20:03
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: Johanna Drott

Insändarklustet växer. Ftw. :D

2010-05-12 @ 00:39:57
URL: http://magnihasa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0