Hovrätten lika inkompetent som tingsrätten

Så blev det då som väntat, Svea hovrätt slår fast Stockholms tingsrätts beslut om att tvinga internetoperatören Black Internet att stänga av The Pirate Bay från nätet till dess att stämningen mot fildelningssajten avslutats.

Det är väl knappast förvånande i sig, domstolarna har ju inte hittils visat sig vara intresserade av fakta eller objektivitet i det här fallet, så att stänga ner en verksamhet som för många nya artister är enda sättet att sprida sina alster innan domen vunnit laga kraft är väl helt logiskt. Annars kanske inte domarna får sin lunch betald på lobbygruppens nästa möte.

Att TPB sedan första domen byggt om verksamheten och lagt ner trackerns som hela målet bygde på, och numera verkligen är en ren sökmotor är ju knappast något som domstolen förstår eller kan skulle ta hänsyn till ems om de hade kompetens att förstå det. Det skall bli väldigt spännande att se om de är dumma nog att dra detta i en förlängning och försöka få piratpartiet att stänga ner sidan.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Tor

Tingsrättsbeslutet förbjöd ju Black Internet att tillhandahålla internetuppkoppling till ett Pirate Bay som består av hemsida med sökfunktion, torrentdatabas med nedladdningsfunktion OCH trackerfunktion. Ett sådant Pirate Bay finns inte längre. Någon som vet vad hovrätten beslutade?Det vore intressant att se om det framkom några invändningar från Black Internets sida som tvingade domstolen att göra en proportionalitetsavvägning i förhållande till alla de som använder TPB för att sprida eget material. Någon sådan gjordes ju inte sist (eller utvecklades i vart fall inte i beslutet).

2010-05-21 @ 14:58:56
URL: http://upphovstratan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0