Gallsten? Gärna det!

I en helt underbar ledare i SvD dissikerar Per Gudmundsson blockpolitiken, främst då naturligtvis de rödgröna, men resonemanget fungerar lika bra gällande alliansen. Ett styrande parti och några stödpartier som marginaliseras och vars åsikter enkelt viftas bort.

Men den största behållningen av denna artikel var slutklämmen:
    Sen har man gallstenarna. Det bokstavliga gruset i maskineriet.

    De frågorna opereras mödosamt ut, göms undan, och presenteras, om någon ändå ser dem, som överraskningar. Hur göra med insatsen i Afghanistan? Det blir en surpris efter valet. Och inte bara blir det riksdagsval, det blir folkomröstning också, om Förbifart Stockholm. En bonus!

    Där är hemligheten bakom professor Mörners gallstenar. Det är fortfarande gallsten förstås, fast som glad överraskning.
Eftersom rubriken säger att småpartierna är som gallstenar för dinosaurierna så är den tolkningen uppenbar, men även att "de små hemligheterna" som blocken inte tar upp i valdebatten kommer att orsaka mycket smärta för medborgarna.

Det folk får fråga sig är vad de vill ha.

Vill de ha Piratpartiet som agerar gallsten på de etablerade partierna och gör det smärtsamt att bedriva demokratifientlig politik, eller vill de ha gallsten själva i form av små "trevliga överraskningar" från partierna som infört lag efter lag som raserar rätten till privatliv.

Jag tänker jobba för att det i höst kommer att sitta en hög Pirater i riksdagen och göra det ytterligt smärtsamt att försöka driva igenom fler sådana frågor.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0