Förväntat resultat

KU har nu "granskat" tant gredelins senaste lilla utspel och funnit att det är helt OK, trots att både Justiteombudsmannen och Justitiekanslern sågat förslaget som varandes i strid med grundlagen.

Så blir det ju när de enda granskande organen som finns är politiskt tillsatta, inget att förvånas över utan förväntat resultat.

Med tanke på de saker som släppts igenom hittils i fråga om lagar som strider mot både grundlag och mänskliga rättigheter är det lite så att man är fundersam vad som egentligen skulle krävas innan ett lagförslag från regeringen inte går igenom.

Att polisen får installera avlyssningsutrustning och kameror i folks hem utan misstanke om brott gick ju igenom utan diskussion.

FRA-lagen gick igenom och Datalagring är ju de etablerade partierna eniga om skall införas efter valet, så privat kommunikation är uppenbarligen inte viktig.

Att SÄPO skiter i att radera saker ur sina register som de är tvugna att göra enligt lag resulterade inte ens i en smäll på fingrarna.

PKU registret har använts som ett DNA register för att lösa brott, så vi har ju redan ett DNA register över varenda människa född i Sverige, allt som behövs är blodprov på alla invandrare som kommer över gränsen, och det är ju inget stort steg, vi lär ju hur som helst screena för sjukdomar.

Eventuellt skulle det kunna tänkas att det skulle bli ramaskri om det kom ett förslag på att operera in spårsändare på alla nyfödda, men genom datalagringsdirektivet och det faktum att det nu anses vara misstänkt beteende att inte äga en mobiltelefon, eller ännu värre ha den avstängd, så slipper man nog ta ställning till det.
Folk får helt enkelt bära sin spårsändare i fickan istället för att ha den inopererad.

Nej jag får nog ge upp försöken att fundera fram en lagändring som är så uppåt väggarna att det är troligt att den skulle stoppas av politikerna själva.

Istället skulle jag vilja uppmana Robert Aschberg och hans kollegor i media att granska privatekonomin hos varenda en i KU som röstade för detta, för att se om de såg om sitt eget hus eller om det bara var partipiskan som talade i det här fallet.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0