För fulla segel

Piratpartiet lämnas utanför de flesta opinionsmätningar, ingen särredovisning sker ännu om någon sådan alls kommer att ske. Den fösta särredovisning av Piratpartiet inför EU-valet var en dryg månad före valdagen och då var det stor förvåning i media hur PP "plötsligt" kunde vara så stora.

Nu har i alla fall en liten undersökning av hur oppinionen hos folk mellan 18 och 34 ser ut släppts, och där finns det två trevliga saker att lägga märke till. Det första är att Piratpartiet har 5%, och det andra som indirekt kan ses är att ca 16% i åldersgruppen ännu inte bestämt sig. Där finns det utrymme att få många röster, de flesta av dessa röstade antagligen på PP i EU-valet men står nu och funderar om det går att lita på något av partierna som har "ett fullständigt program".

Svaret är naturligtvis Nej, det går inte att lita på dem längre än du kan sparka dem och definitivt inte längre än till 20:e september, men frågan är om det kommer att gå fram. De som blev blåsta av C och M förra valet lär väl rösta på "något annat parti"(tm) men vilket?

En röst på Alliansen är en röst för en statsminister som tycker demokrati är överskattat och en Justitieminister som anser oskyldighetspresumtion är ett onödigt ont.En röst till stöd för folkpartister som anser det vara helt ok om några blir felaktigt dömda nu som då "for the greater good", slumpvisa drogtester av barn på skolorna och registrering och redovisning om var barnen är minut för minut genom hela skoltiden.

De rödgröna innebär ju S-politik (Bodström) och de införde en massa hemskheter förra mandatperioden, som t.ex. rätt för polisen att bugga utan brottsmisstanke. FRA lagen startade hos S, och datalagringsdirektivet drevs i EU igenom av bodström.

På något vis gäller det att påpeka detta för de 7% föstagångsväljare som ännu inte hunnit bli blåsta av någondera blocket, samt för de som röstade på oss i EU-valet men nu överväger något annat parti.

Valkampanjen har nu börjat rulla igång och man märker att vi börjar få fart. Mer vind i seglen så skall vi snart blåsa om SD i oppinionsmätningarna så SIFO blir tvugna att särredovisa och tidningarna börjar låtseas om att vi finns.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0