Trovärdigt?
2006 gick centern till val på löften om en förstärkning av den personliga integriteten och friheten.
Efter 2006 års val har Centerpartiet fört en politik tillsammans med de andra regeringspartierna infört en av de värsta övervakningslagarna i modern tid i form av signalspaningslagen eller FRA-lagen som den kallas i folkmun. Därutöver har man infört Ipred som ger privata bolag större möjligheter att jaga fildelare på Internet än vad polisen har.
Då skall man även komma ihåg att Centerpartiet inför valet 2006 stod bakom att legalisera fildelning av upphovsrättsskyddat material för privat bruk. Centerpartiet har med andra ord sagt en sak inför valet 2006 men gjort en helt annan efter valet.
MP och V har ju nu uppenbarligen suttit i opposition den senaste mandatperioden, så det är ju svårt att peka på att de skulle brutit något vallöfte. Men det är inte länge sedan V och MP var eniga med S att datalagringsdirektivet skulle implementeras efter valet. För bara några dagar sedan så var Peter Eriksson på radio och försvarade att Miljöpartiet i och med denna kompromiss med S gått emot den politik man gått till val på. Då hävdade Peter för att rädda ansiktet att Miljöpartiet i själva verket ville implementera direktivet, och att det var sossarna som gått med på miljöpartiets krav. Nu plötsligt är de då emot datalagring igen. Spännande eller hur?
V då, ja de har tidigare lovat att aldrig fälla en "arbetare regering". Så risken är att Mona kan nog göra lite vad hon vill och ändå ha V:s röster.
Det är glädjande att partier från båda blocken nu börjar känna snålblåsten från medlemmarna och börjar vända kappan efter denna. Frågan är ju dock om väljarna kommer att lita på dem. Det är bara Piratpartiet som klart uttalat sig att dessa frågor inte är förhandlingsbara och inte kommer att vika en tum från sina principer när valet väl är över och förhandlingarna sätter igång.
Mvh
/J-O
Tags: Piratpartiet, Centern, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Datalagring
Om bara PP kommer ut i prasselpress kan de utnyttja detta läget ordentligt.
Problemet är just att de inte når ut i prasselpress.
Jo, sant. Det är ett problem att brottas med.
I stort sett all gammelmedia hör till endera av de politiska blocken. Med tanke på att vi inte hör till någondera sidan och tar väljare från hela spektrat så har vi inte direkt någon tidning som är positivt inställd till oss och/eller vår politik.
Mvh
/J-O
Jag tror faktiskt att lösningen på något sätt ligger i att vi måste inse att gammelmedia (med fokus på storstadspress och då främst tabloidskvallrarna) är för journalistiken vad de stora skivbolagen är för musikbranschen. Vi bör alltså på alla möjliga sätt och vis försöka se till att undersöka vad för maktmöjligheter vi har att styra riktningen mot en där yttrandefrihet och pressfrihet respekteras och inte bara nyttjas för profitintressen som nu tyvärr blivit norm (bland de specificerade aktörerna).
TPB:s sätt att välja bort prasselmedia i sitt egensända uttalande var ett bra första steg.
Just ja...manuell trackback:
http://www.thomastvivlaren.se/2010/03/kulturnyheter-fran-tt-alela-diane.html