(S)lickar lobbyröv

Ytterligare en gång tänker politikerna ta ett ensidigt samtal för att diskutera problemen kring och ta ställning till hur de kan underlätta för den stackars industrin att tjäna lite extra pengar på medborgarnas bekostnad. Medborgarna är ju trots allt bara röstboskap som man kan låtsas bry sig om vart 4:e år, medan lobbyn har fina pengar att strö omkring sig hela mandatperioden.

Det är patetiskt hur man ens kan låtsas ha en diskussion när man bara bjuder in folk med en och samma åsikt. För att citera Johan Bakke och Christian Engström i den underbara covern på staten och kapitalet. "Vi måste bevara profiterna åt mediaföretagen. Gör folket sig fritt med teknikens hjälp, då skärper vi bara lagen."
    "Jag är intresserad av att höra vilka tankar och idéer dessa bolag har kring vad vi från politiken kan göra för att ytterligare underlätta utvecklingen. Vilka utmaningar och möjligheter står de inför? Villka problem finns?" säger Leif Pagrotsky.
Tankarna och ideerna: Antagligen att förbjuda all tvåvägskommunikation och göra datorinnehav licensierat. När man köper en dator kommer den att vara försedd med ett DRM system som gör att du måste legitimera dig och ange ett licensnummer för att kunna logga in, och du kommer enbart att kunna nå vissa förutbestämda websiter som säljer musik och film för nerladdning. Att starta upp datorn utan att köpa något kommer antagligen att bli straffbart enligt devisen "har man inte köpt något har man antagligen laddat ner någonting olagligt."

Utmaning: Att, industrin ljuger så det rinner ur öronen och någon politiker skulle råka vara läskunnig och hitta en av alla de utredningar som visar klart och tydligt att fildelning ökar industrins inkomster. Eller ännu värre om någon politiker inte är mutbar eller skulle vara immun mot partipiskan.
Möjlighet: Att till en låg kostnad stifta fler speciallagar utan hänsyn till folkets vilja.

Problem: Partikontrollerad media har inte längre monopol på att basunera ut "sanning" till befolkningen, så medan lobbyn har kontroll på politikerna så kan inte full kontroll av befolkningen garanteras ännu. Men med lite filter och förbud för kommunikation på internet kan detta nog lösas.

Testa även att bjuda in någon från den andra sidan, fast de kanske inte har nog med pengar?

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/03/mer-wordness-at-folket.html

2010-03-01 @ 19:45:11
URL: http://www.thomastvivlaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0