Men hur skall hårdvarutilverkarna få betaaaaaalt?

Läser på IDG om ett intressant projekt för att ge vanliga användare tillgång till datorkraft via grid-komputing.

De vill att det skall bli lika enkelt att "låna" superdatorkapacitet som att hämta information på internet. Den typen av lånad datorkraft har hittils varit förbehållen projekt som SETI@Home eller att vika Molekyler för att hitta mediciner mot cancer. (Förutom några tidiga varianter för att distribuerad kryptoknäckning).

Ett mycket bra initiativ och jag hoppas verkligen det får genomslag, det finns så otroligt mycket bortslösad datorkraft därute.

Men vi vet ju alla hur det är med internet och "informationshämtning", regeringar vill begränsa, moraltanter vill ha sitt att säga till om, och medialobbyn vill helst förvandla det hela till en betalTVkanal. Andrahandsmarknad och att folk lånar ut sina filmer och skivor till kompisar är ju sådant de redan idag försöker stoppa. På IT-sidan så är det riktigt hårt med nya DRM-varianter för att hindra att man köper begagnade spel.

Kommer vi att få se liknande initiativ från hårdvarutillverkare att stoppa detta? De har knappast intresse av att folk vars dator har fått ett par år på nacken lånar fri kapacitet av internet istället för att spendera pengarna på en ny fin burk, och skicka den gamla till att grävas ner i någon soptipp. Nu tillverkar ju inte Sony datorer (såvitt jag vet), men de är ju insyltade även i hårdvarubranchen. Så med tanken på hur de och deras kompisar på film&musik-sidan agerar, finns det nog en risk att de ger lite experthjälp till hårdvarusidan också.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Göran Widham

Tipsar om att Sony bygger bärbara datorer av varumärket Sony Vaio.Rolig spaning!

2010-03-21 @ 12:09:48
URL: http://fridholm.net
Postat av: Jan-Olof Flink

Aj då...Hade helt förträngt existensen av dessa, så då har redan Sony fingrarna även i denna syltburk.Mvh/J-O

2010-03-21 @ 13:37:38
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0