Lekstugor och Kakor

Henke sitter på trappan och väntar på polarna. De brukar träffas här på den gemensamma innegården bakom husen där de bor. En del småungar i grannskapen brukar kalla stället för  Alla Puckons Bakgård, men inte så att Henke eller hans kompisar hör det.

Henke och hans kompisar Leffe och Tompa har ett klubbhus där för sin hemliga klubb. Byggmaterialet fick de av Henkes pappa Sonny. Egentligen skulle det använts till att bygga lekstugor på en lekplats en bit bort, men Sonny resonerade att om materialet hur som helst skall gå till lekstugor åt barn kan det lika gärna gå till hans son, som ju trots allt är ett barn.

Henke och polarna har inrett klubbhuset ganska fint, med gåvor de fått av barnen i grannskapet. Vissa barn ger dem saker i förhoppning om att få komma in i klubbhuset, andra mest för att hålla de stora barnen glada. Tompa kan nämligen vara rätt hårdhänt när han inte får som han vill. Henke brukar utnyttja detta till max och brukar ofta tvinga åt sig småbarnens leksaker, godis och lunchpåengar genom att påpeka att Tompa skulle kunna bli arg på dem om de inte gör som Henke säger.

Leffe brukar inte göra så mycket åt någondera hållet, han brukar mest hänga med kompisarna och är välkommen i stugan. Leffes pappa och Sonny är kompisar och har ett eget gäng med ett klubbhus för bara vuxna pojkar med mycket pengar. Leffe brukar dessutom gärna ta med sig kakor och godis till klubbhuset.

Det vuxna gänget brukar köpa in billiga kakor och leksaker i storpack, de ger Henke och grabbarna lite av dessa i utbyte mot att de säljer resten till småungarna. Det funkar ganska bra, småungarna är faktiskt rätt förtjusta i kakor. Nu är det förståss så att även småungarna ser att kakorna Henke säljer är väldigt dyra jämfört mot om de gick till Lidl och köpte själva. Men de flesta vågar inte göra det, för Henke brukar ofta påpeka för dem hur ledsen Tompa blir när Henke inte säljer nog många kakor.

Tompa har också mer än en gång rufsat till barn som han ser ha kakor, om han tror att de fått tag på dem någon annan väg än via Henke. De barnen brukar bli av med både kakor och pengar, i utbyte blir det en del blåmärken och skrubbsår.

Fast även om Henke och Tompa verkar ha försäljningen under kontroll så kan inte Sonny hjälpa att han tror att det nog skulle gå att sälja fler kakor om det var svårare att köpa någonannastans. Så Sonny pratar med Leffes pappa som sitter med i hem och skolas styrelse. Så Leffes pappa tar upp det på ett föräldramöte och säger att aldeles för många barn får med sig kakor hemifrån, och att allt det sockret inte är bra för skolarbetet. Efter detta möte går Leffes pappa till samtliga affärer i området med ett mötesprotokoll som visar att Hem och Skola med stöd av alla föräldrar vill att affärerna inte säljer kakor till några skolbarn.

Så nu går affärerna strålande, med Hjälp av Leffes pappa vet Sonny att inga föräldrar skickar med kakor till skolan och Henke är den enda som säljer kakor till barnen. Henke ser med hjälp av Tompa till att barnen köper kakor vare sig de vill eller inte. Så att så länge inga föräldrar får reda på detta så kommer båda klubbarna att ha det bra i sina klubbhus.

Slutet gott allting gott.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Manuell trackback:http://www.thomastvivlaren.se/2010/03/barnskotare-vs-justitieminister.html

2010-03-22 @ 15:46:08
URL: http://thomastvivlaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0