Låt barnen vara barn

Det finns en anledning att vi har en myndighetsålder i sverige, någon som är 12 år kan inte förväntas se konsekvenser av sitt handlande eller ta fullt ansvar. Faktum är att hjärnans frontal-lob inte är helt utvecklad förrän runt 20.

Är du under 18 år är det en massa saker du inte får göra, är du under 15 år får du inte bestämma över din egen kropp och ha sex. Föräldrarna är de som har ansvaret att uppfostra sina barn och staten borde hålla tassarna borta, eller åtminstone försöka hjälpa till.

Ena sekunden vill man göra föräldrarna straffskyldiga för vad barnen gör, och i nästa vill man kunna göra vad man vill med ungdomar under 15 år utan att ens meddela föräldrarna. Att vara i en förhörssituation är en stresande situation för en vuxen, men att utsätta ett barn för detta utan att få ha föräldrar med sig, som kan erbjuda lite trygghet, riskerar att ge ärr för livet.

Den kommunala skolan blir värre och värre, sparkraven gör att man drar in på lärare och får större och större grupper. Fritidspersonal och andra som kan ge stöd blir färre och färre, så skolan ger inget av den trygghet man som förälder skulle önska sig få för skattepengarna. Att hemskola sina barn motarbetas aktivt trots att lagstiftningen är sådan att det skall tillåtas.

För att ge sken av att "göra något" åt situationen i skolan tar man till det standarmetod 1A, "hårdare tag" och övervakning. Tyvärr missar man målet igen, för hårdare tag och strängare straff för att uppfostra tonåringar fungerar antagligen precis lika bra som "hårdare tag" av försäkringskassan gjort folk friskare.

Precis som varenda människa som är emot censur på internet standardmässigt blir anklagad för att vara pedofil, så anklagas alla som är emot integritetskränkningar av barn och ungdomar för att vara "drogliberala". Jag är inte drogliberal, men stämpla mig gärna som överbeskyddande, för om jag får reda på att någon polis har "kroppsbesiktigat" min dotter och tvingat henne att kissa inför publik, så vet jag inte vad jag gör. Det gäller oavsett om lagen för tillfället råkar säga att det är OK, bara för att något står i en lagbok ändrar inte min uppfattning om rätt och fel.

Att upphovsrättslobbyn fått igenom att föräldrar skall betala barns böter, så att de kan få ut lite av de fantasibelopp som döms ut i fildelningsmål är begripligt. Det är trots allt deras affärside.

Men att sänka straffålder och införa lagar vars syfte enbart är att trackasera barn, vad är syftet där? Att säkerställa att nästa generation som växer upp är rädd och hunsad och inte vågar ifrågasätta politikerna?

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Robert

Väl skrivet. Att ens komma på tanken att införa något sånt när vi senast förra månaden fick se hur polisen använder möjligheten att tvinga kissprov av folk för att hota och utpressa borde få en varningsklocka att ringa.Tyvärr verkar folk inte ha vare sig integritet eller värdighet. Om de hade det skulle de tycka att det var konstigt att staten fick lägga sig i allt.

2010-03-18 @ 11:15:33
Postat av: Jerker Montelius

Glöm inte heller Polischefen Göran Lindberg nu misstänkt för våldtäkt och grov våldtäkt på underårig.

En sådan här lag skulle varit mumma för en sådan person inom polisen.

2010-03-18 @ 12:06:52
Postat av: Jan-Olof Flink

Ja det finns fula fiskar inom alla områden, även inom polisen. Det bör inte finnas lagstiftning som underlättar för sådana, vare sig de våldtar eller "enbart" tar hem lite barnporr på USB:minnen för att titta på hemma.Lagstiftningen bör vara till för att skydda befolkningen, inte för att hålla den i schack via hot.Däremot tycker jag att de folkvalada i riksdagen och regering kan kissa i mugg och blåsa i alkomätare varje dag. Kanske fylla i lite blanketter om sitt sexliv också. Det är väl det minsta man kan begära för folk som skall leva på skattemedel?Eller vore det ingrepp i integriteten då?Mvh/J-O

2010-03-18 @ 12:55:08
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Oldtimer

"vad är syftet där? Att säkerställa att nästa generation som växer upp är rädd och hunsad och inte vågar ifrågasätta politikerna?"Huvudet på spiken. Det är exakt vad det handlar om. De skall kväsas i tid om man vill få lydiga medborgare. Makten tycker inte om att bli ifrågasatt. Alla tjänar ju på om debatten lägger sig...

2010-03-18 @ 13:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0