Lagrådet kritiserar regeringen

Vad är iden med ett remissförfarande när man sedan ignorerar remissvaren? Det kan väl inte enbart vara på grund av att regeringen vet med sig att det är väldigt dålig kvalitet på de lagförslag de lägger?

Det är nog mer troligt att regeringen är mer van vid jasägare och nickedockor. När man ser på riksdagen som enbart röstboskap som skall rösta igenom regeringens politik, är det då konstigt om man ser på lagrådet som några som enbart skall sätta en gummistämpel på papperet, helst oläst.

Riksdagen är de som är utsedda av folket att leda landet, de har mandatet. Sedan utser riksdagen en regering som skall jobba åt riksdagen. Om Regeringen inte fullgör det uppdrag den fått av riksdagen så kan och bör riksdagen avsätta den regeringen. Reinfeldts filosofi är att riksdagen jobbar åt regeringen, inte tvärtom.

Statsministern tycker demokrati är fel.
Justitieministern tycker straff skall dömas ut före en domstol sagt sitt.

Piratpartiets åsikter anses vara kontroversiella då vi ifrågasätter nermonteringen av rättssäkerheten, grundläggande demokratiska rättigheter och mänskliga rättigheter, där Sverige tidigare ansetts vara ett föregångsland.

Hur kan försvarandet av grundläggande demokratiska rättigheter vara kontroversiellt? Partier i regereingsställning som inte står för demokratiska principer och mänskliga rättigheter, det är kontroversiellt.

Rösta på Piratpartiet i höst, för ett rättssäkert samhälle där staten är till för medborgarna istället för tvärtom. Mot införandet av inkvisitionsmetoder och för införandet av en författningsdomstol.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,

Kommentarer
Postat av: lars

Regeringen borde ha lärt sig efter införandet av den nya sjukförsäkringen som genomföres av en samling amatörer!Men regeringens eget lagråd är nu mera Beatrice Ask verkar det som.

2010-03-23 @ 11:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0