Att styra diskussionen

Mary på "Mina Moderata Karameller" påpekar idag hur debatten enbart handlar om ROT och RUT medan mer omfattande frågor viftas bort. Följande kommentar kommer nog att bli en klassiker: En dammsugare kan vem som helst dra runt men den obehagliga övervakningskänslan sitter där den sitter.

Mark Klamberg kommer också med ett bra inlägg där han påpekar för Centern att det tyvärr visst finns ett motstycke till den övervakningsapparat som datalagringsdirektivet innebär. FRA lagen innebär nämligen i stort sett samma sak, men skillnaden där är att staten hela tiden har tillgång till datat, istället för att som vid datalagringsdirektivet, telekombolagen har datat och kan lämna ut till staten då den efterfrågas.

D.v.s. Datalagringsdirektivet är ett elände och måste stoppas, men glöm för den skull inte att FRA-lagen också måste rivas upp.

Men oavsett ovanstående kommentar om FRA så är Lena Ek's uttalande på SvD brännpunkt väldigt uppskattat och välkommet.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Om det inte vore för följande:"Å andra sidan är det inte, som vissa tror, möjligt att bara sopa problemet under mattan och blankt vägra genomföra direktivet."Det är alltså ingen skillnad mot V/MP:s svammel.Vackra ord, liten verkstad. Res non verba.

2010-03-06 @ 13:26:52
URL: http://thomastvivlaren.se
Postat av: Jan-Olof Flink

Visst är det så, de partierna är inte direkt trovärdiga med sin integritetspolitik.

Men kanske, bara kanske, så inser de att ett svek till från C kommer att förpassa dem ut ur riksdagen för gott.Mvh/J-O

2010-03-07 @ 09:58:08
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0