Utan Bevis

En åklagare vid tingsrätten i Mora är säker på att kunna få till en fällande dom utan bevisning, sug lite på den...

Eftersom det påstådda "brottet" nu är fildelning i ickekommersiellt syfte har han säkert rätt. Vi pratar ju trots allt om det område där IPRED-lagstiftningen öppnar för bolagen att få ut uppgifter om konsumenter. Uppgifter som än så länge polisen behöver ha starka misstankar om brott med fängelse i straffskalan för att få ut, medan mediaföretag kan få ut uppgifterna med att de vill ha dem som enda orsak.

Området där en jävig domstol kan döma ut fantasistraff för påhittade brottsrubriceringar som Medhjälp till upphovsrättsbrott. Till skillnad från riktiga brott som knappt straffas alls.

Kombinera Asks idéer om, att åklagare skall kunna dela ut straff (även fängelsestraff) direkt utan att behöva blanda in någon domstol, med denna åklagares åsikt att man inte behöver ha några bevis och man behöver inte ens ha goda föresatser för att kanta vägen till helvetet.

Som flera uppmärksammade igår så kan det redan idag dyka upp poliser och slita ditt hus i småbitar utan att ens lämna en förklaring.

Det är nog tyvärr så att det redan är försent för Piratpartiet att rädda rättssäkerheten i det här landet, vi får nog snarare sikta in oss på att återinföra den efter valet i höst.


Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Anonym

Om du läser Sveriges Radios text igen så framgår det visst att åklagaren har bevisning, sen är det en annan fråga om det räcker.

2010-06-17 @ 11:10:03
Postat av: Jan-Olof Flink

Tja, jag läser det som att den enda "bevisning" som finns är ett vittne. Så i så fall blir det ju ord-mot-ord, vilket i normala fall leder till frikännande men i fråga om fildelning antagligen leder till att han bedöms skyldig.Mvh/J-O

2010-06-17 @ 14:55:48
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Urban Sundström

Ytterligare artikel om detta: http://www.dt.se/nyheter/orsa/article677843.ece

2010-06-25 @ 14:24:38
URL: http://www.abc.se/~m6782/bil-skylt.jpg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0