Ständig förändring av landskapet

Det underbara med internet är att landskapet och innehållet hela tiden ändras och utvecklas. Nu faller en av de första communitys som media uppmärksammade, den har inte längre något att tillföra.

Skulle inte förvåna mig särskillt mycket om det sitter någon av gammelpartiernas valstrateger för "nya medier" och svär nu, då de i sin strategi skrivit att man måste hänga på lunarstorm för att nå till de unga väljarna. Ungefär som när det kommer idéer om att polisen skall ha en virtuell polisstation i second life.

Utvecklingen är konstant och ofrånkomlig, facebook t.ex. lär inte leva mer än kanske två till tre år till. Är du intressant så kommer folk, är du det inte så går användarna någon annanstans.

Att som gammelpartierna "upptäcka" ett nytt sätt att kommunicera och försöka ta över det genom att slå på stora trumman och bedriva sin vanliga megafonpolitik kan fungera en liten stund. När det hörs oljud brukar folk se efter vad det är, men om det inte är något intressant så går de igen, eventuellt för att ringa störningsjouren.

Chansen att någon lägger till en Piratpartibloggare i sin RSS-läsare efter att ha läst ett öppet och originellt inlägg där man svarar och för en debatt i kommentarsfälten lär vara betydligt större än att man lägger in någon av blogg-dronerna från netroots som likt ett spam-mailande bot-nät skriver om samma sak med samma formulering och länkar varandra i ring för att komma upp på knuff som enda mål.

Att nu alliansen går in för att skapa sitt eget bot-nät är väl deras ensak, men befolkningen på internet är ganska vana att hantera och filtrera bort spam vid det här laget. Den bästa kommentaren kring detta är enligt mig: "Att säga att Sverigedemokraterna dominerar bloggosfären är som att säga att det skickas mest mail om viagra". D.v.s bara för att det skrivs en massa betyder inte att någon läser det.

Större delen av dessa radiostyrda bloggare lär väl sluta direkt efter valet, eller i alla fall återgå till att blogga efter eget huvud, så att vi kan få till en vettig politisk debatt igen. Fast vore det inte bättre att ha en politisk debatt även under ett valår, inte bara tiden mellan?

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Jens

Kul att någon uppmärksammar detta. Ett alternativ till radiostyrda bloggare, kan vara zombier, som enligt wikipedia är: ”en människa vars sinne behärskas av en annan eller vars viljeförmåga helt försvunnit, alternativt en död människa vars kropp återfått livet enbart i så måtto att den kan röra sig och eventuellt utföra en mästares order.”

2010-06-09 @ 10:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0