Scanna hit och scanna dit

En artikel publicerad i SvD igår kväll tog upp den heta frågan om nakenscanning på flygplatserna. EU-kommisionens tar sin vana trogen ståndpunkt mot EU:s befolkning och det demokratiskt valda parlamentet och ser inga problem med att en resande på väg från Sverige till Spanien scannas med cellförstörande teknik för att förhindra att han spränger sig på planet till USA.

Parlamentsledamöterna som då är folkvalda är mer benägna att lyssna på folk och tar i stor utsträckning, troligen för att de vill fortsätta att vara folkvalda, ställning mot detta.

Det lär bli en spännande fortsättning, men frågan man kan ställa sig är att om kommissionen lyckas driva igenom saker mot parlamentets vilja, kan då EU upprätthålla skenet av att vara en demokratisk institution? Kostnaden för kalaset kommer hur som helst att hamna hos medborgarna, antingen via skatten eller via biljettpriset.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Snaggen

Man bör även ta i beaktande att naken scanners inte nödvändigt vis höjer säkerheten nämnvärt.I följande klipp visar Tysk TV hur man enkelt kan smuggla bombkomponeneter förbi en scanner. http://www.youtube.com/watch?v=nrKvweNugnQSå maximalt integritetsintrång, minimal säkerhetshöjning.

2010-06-16 @ 13:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0