Ny sökmotor

Vem är med och lägger upp en ny sökmotor?

Skulle det nu som ett resultat av denna groteska skrivelse känd som smile29 bli så att datalagringsdirektivet, istället för att skrotas, byggs ut är det ett tänkvärt scenario.
Om ryktet (Journalist på Twitter) är sant och Smile29 verkligen har gått igenom så kan det bli värt att börja förbereda något "försvar", och då Tekniken slår politiken (Artificial intelligence beats real stupidity) finns det en teknisk plattform att göra detta.

Om alla sökmotorer blir skyldiga att lagra i 2 år, så vore det väl lämpligt med en sökmotor som inte använder sig av någon slags cookies och "råkar" stå innanför ett NAT:ande brandväggskluster, så att samtliga förfrågningar kommer från en och samma IP-adress?

Om det är för bökigt att sätta upp en egen google, med all disk som krävs för att lagra så räcker det förståss med en web-proxy för sökningar... En egen "sökmotor" som kör en reverse SQUID-proxy och skickar frågorna till google. Då kommer alla requester därifrån istället. En google.pirratpartiet.se borde inte ta mer än en timme att sätta upp, men det kommer förståss att kräva lite bandbredd.
Ett alternativ är faktiskt att sätta upp flera stycken i olika länder, en hos varje piratparti, coh sedan köra round-robin i DNS:en.

En annan sak som jag tycker bör göras är att se till att vi bloggar och skriver en väldans massa (Helst på engelska) om de personer som nu skrev på Smile29, och högst definitivt personerna som skapade den. Så att en google-sökning på dessa alltid kommer att resultera i träffar som berättar hur de sålde ut medborgarnas integritet, precis som att man inte kan söka på vissa polisnamn utan att hitta ordet mutad...

Borde göra underverk för deras framtida personvalskampanjer.


Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Zash

Dags för en P2P-sökmotor?

2010-06-17 @ 18:05:17
URL: http://zash.se/
Postat av: Peter Andersson

Bra ide. Eventuellt borde en sådan sökmotor bara vara "öppen" för medlemmar i PP (enkel inloggning typ forumet) - då får vi (framförallt Ung Pirat) snabbt 500 000 medlemmar... ;-)

2010-06-17 @ 18:55:08
Postat av: Andreas Karlsson

+1! Nått måste göras.

2010-06-17 @ 21:31:49
URL: http://twitter.com/su_andreas
Postat av: Snaggen

Varför inte hosta den i ett land som inte omfattas av detta direktiv? Island är ännu inte med i EU och har ju visat sig värna digitala rättigheter...

Gillar iden att säkra upp den och anonymisera den, sen efter det kan man ju bara som du säger skicka den vidare till google.btw, hur är förslaget utformat? Det är väl bara sökmotorer som omfattas... en anonymiserare som bara strippar saker och skickar vidare kan väl knappast vara en sökmotor. Omfattas verkligen en sådan? Skulle nästan vara FÖR enkelt....

2010-06-18 @ 09:02:39
Postat av: Jan-Olof Flink

@Snaggen,Det skall nog faktiskt vara så enkelt...

En sida med ett formulär som sedan skickar frågan till google eller annan vald sökmotor är inte själv en sökmotor.Då skulle ju lika gärna varje persones webbrowser räknas som en sökmotor i och med att de utför samma funktion.Mvh/J-O

2010-06-18 @ 10:06:29
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: LMLB

Finns redan en: http://www.scroogle.org/cgi-bin/scraper.htm

2010-09-28 @ 16:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0