Korta koppel och munkorg

En liten ordvits från Piraten Anders fick mig inspirerad att börja skriva på en insändare. Dock upptäckte jag att jag nog var på helt fel humör, för ju mer jag skrev, ju mindre lämplig som insändare verkade den bli. Väl aggresiv i tonen samt påståenden som kan kräva en länk för att backa upp.

Så det får bli en bloggpost istället, insändaren får bli när jag är snällare.Vad har regeringen och de gamla grekerna gemensamt?
Svar – En farlig Ask.


Varje gång Justitieminister Beatrice Ask uttalar sig i media så är det på grund av någon ny olycka som skall till att drabba mänskligheten, på samma sätt som när Pandoras ask öppnades i den grekiska mytologin.

FRA lagstiftningen som regeringen drev igenom för 2 år sedan verkar ha öppnat upp för en obeveklig övervaknings- och förmyndarattityd hos moderaternas justitieminister.

Är det inte kuvert i grälla färger för att hänga ut misstänkta så är det kroppsbesiktning av barn, ofrivilliga urinprov för skolungdom, sänkt straffålder, försvårande att granska politiker, åklagare som skall få dela ut fängelsestraff utan dom, och nu senast fritt att sätta upp övervakningskameror så länge polisen får använda bilderna.

Det ser inte särskilt lovande ut att det skall bli bättre efter valet heller, då vi antingen sitter kvar med Ask, eller riskerar att få tillbaka Bodström som ju också är övervakningsivrare. Med lite tur så åker dock Bodström till USA efter valet så att S skaffar fram någon annan kandidat. Ett rykte från en politisk reporter är att en eventuell kandidat är Claes Borgström, Kollegan som Bodström bedriver advokatbyra tillsammans med, på betald arbetstid från riksdagen. Men i så fall mest som någon typ av vikarie tills Bodström kommer tillbaka.

En gång i tiden brukade justitieminsterposten kallas för katapultstolen därför att justitieministern förväntades vara oförvitlig och det krävdes så otroligt lite innan man blev tvungen att avgå. Numera verkar det dock inte som att det spelar någon roll vad ministern gör, det nya politiska klimatet är tydligen sånt att det ser så dåligt ut för en statsminister att sparka sin justitieminister att man backar upp dem och "har förtroende" för dem oavsett vad som händer och allt för att verka regeringsdugliga.

Tyvärr är det bara att inse att ingetdera blocket har en godtagbar justitieminsterkandidat just nu och att det bästa vore att Piratpartiet får en vågmästarroll så att den som blir statsminister efter valet har ett incitament att hålla Justitieministern i ett mycket kort koppel.


Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0