I rätt ordning

Sisådärja! Ephone behöver inte lämna ut uppgifter till ljudboksutpressarna. HD ser inte att de kan ta ställning till den överklagan som gjordes sedan hovrätten kommit fram till att bevisningen inte var starka nog.

Nu får vi se när det dras till EU-domstolen, en process som kan ta flera år.

Så det är nu Piratpartiet får ha tungan rätt i munnen och se till att saker blir gjorda i rätt ordning. Datalagringsdirektivet är ju under stark attack som sig bör, men för ögonblicket används det för att ge ett visst skydd mot privatspaningslagen IPRED, som ger företag större rättigheter att få ut data från ISP:er än vad polisen har, och framförallt på lösare grunder.

Det är alltså av extra stor vikt att Piratpartiet kommer in i riksdagen i höst och kan riva upp IPRED innan EU-kvarnarna med hjälp av tyskland och irland hjälpt oss att bli av med det elände som är datalagringsdirektivet.

Just nu är vi i något slags positivt limbo i och med att Alliansen inte ville implementera Sossarnas datalagringsdirektiv före valet. Så just nu har vi inte direktivet implementerat i Sverige, men har i alla fall marginellt skydd från att det finns på EU-nivå och specificerar att enbart myndigheter får ta del av information (Och alltså inte företag/privatspanare som i IPRED) Men i höst efter valet så är det bara Piratpartiet som inte vill implementera direktivet.

Rösta Pirat i höst.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0