Grundlagsförändringar

Usch och fy! I förrgår hölls slutdebatt och omröstning gällande ett förslag till ändringar i grundlagen.

Bland annat innehåller den nya lydelsen av lagen följande:
    Säkerhetskopior på offentliga handlingar kommer inte längre att omfattas av offentlighetsprincipen vilket gör det lättare för myndigheter och regering att göra som under Tsunamiutredningen och förstöra originalen.
Varje normalt funtad människa inser väl att om originaldokumentet är offentligt så kan inte kopian anses vara hemligstämplad. Detta är enbart för att underlätta mygel och minska, istället för öka, transparensen i politikernas maktutövande.
    Möjligheterna för riksdag och regering att använda militär på svensk mark utökas, trots Försvarsmaktens invändningar. Svensk trupp ska kunna sättas in mot svenskar – något som varit förbjudet i grundlagen sedan händelserna i Ådalen 1931.
Det känns som den logiska fortsättningen av att FRA fått mandat att övervaka den egna befolkningen istället för främmande makt.

Med den nya "anti terrorist"-lagstiftningen som träder i kraft 1:a december som gör det olagligt att lära ut saker som "skulle kunda användas i terrorsyfte" är det begripligt att man lägger ner den allmänna värnplikten. Skapandet av en yrkesarme istället för en bred folklig arme och mandat för riksdag och regering att använda denna mot den egna befolkningen känns som ett stort kliv i en väldigt otrevlig riktning.

Hitler var trots allt också tillsatt via fria val.

Det blir mer och mer viktigt att få in nytt blod i Riksdagen, så att ett godkännande av detta via en andra läsning inte blir av.
Rösta på Piratpartiet i höst.


Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: SBJ

Problemet ligger väl i att båda S och M troligen kommer att rösta för detta. Tillsammans med C, FP och KD, möjligen också MP och V.Det räcker dock med att S och M är överens om detta så kommer det att hända oavsett.

2010-06-03 @ 13:56:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0