Gästbloggare - FRA

För att högtidlighålla minnet av brevhemlighetens och meddelarskyddets dödsdag (18 Juni 2008) tar jag nu in en gästbloggare på ämnet. Liksom brevhemligheten och meddelarskyddet är han inte längre med oss. Men han var kapabel att se framåt och varnade redan tidigt för de övertramp som komma skulle. Jag hyser en stark övertygelse om att hade han levt idag, så hade han varit aktiv Piratpartist och stått i främsta ledet.

    Samhällsutvecklingen – som vi ser den under de närmaste årtiondena – kan även under normala förhållanden komma att innebära nya hot mot de enskilda medborgarnas frihet.

    De koncentrationstendenser som gjort sig gällande på många samhällsområden kan få frihetsbegränsande konsekvenser. Den centrala statsmaktens växande styrka, de allt större svårigheterna att överblicka och övervaka den växande offentliga förvaltningsapparaten kan få samma konsekvenser.

    I olika hänseenden kan åtgärder, genomförda och sanktionerade av en riksdagsmajoritet, komma att gripa allt längre in i de enskilda medborgarnas liv.
    Datorutvecklingen ger enorma möjligheter för ett genomkontrollerat och genomreglerat samhälle.

    Att den enskildes frihet skulle över en natt genom regeringsdekret eller riksdagsbeslut avskaffas, drömmer ingen om. Men i själva utvecklingen är risker inbyggda för den enskildes friheter. Dessa friheter skulle successivt kunna naggas i kanten genom en samhällsutveckling som steg för steg, dag för dag ger överheten och övermakten ökande befogenheter på de enskilda medborgarnas bekostnad.


Dagen då den enskildes frihet till slut är avskaffad ligger nu inte långt i framtiden, och Gösta Bohman är tyvärr inte längre med oss så att han kunde ge både Bildt och Reinfeldt var sin välbehövlig känga i röven.

Mvh

/J-O
<

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Birch

Om de borgerliga som ställde upp i förra valet skulle vara med oss idag så skulle de också ge ordförande Reinfeldt et consortes en rejäl rövspark.

2010-06-18 @ 14:09:59
URL: http://birchware.se/blog/
Postat av: Fredrik LarssonWow - skall genast presentera det där för vissa moderater jag känner./FL

2010-06-18 @ 15:47:48
Postat av: OlofB

Klockrent. Förutseende man den där Boman ;)

2010-06-19 @ 10:38:35
URL: http://olofb.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0