Datalagring a'la apple

Så kom det då fram att apple säljer data om användare till andra företag. Lite samma idé som datalagringsdirektivet. Promenera i fjällen så kan du få direktreklam för sovsäckar och tält SMS:ade till telefonen.

Delvis är det värre än datalagringsdirektivet. Där tänker man "bara" lagra vem som ringde vem när och var de befann sig. Apple och samarbetspartners loggar även positionen när man inte ringer.

Sedan är det naturligtvis värre när den egna staten övervakar medborgarna, än när företag gör det, företag som man kan bojkotta när de försöker sina trix för att låsa in användare och hindra dem från att installera vilken mjukvara de vill på datorer och telefoner de köpt för dyra pengar.

Tyvärr är det ju så att det är svårt att gå ur föreningen Sverige när man ogillar att medlemsavgiften betalar FRA:s övervakning av de egna medlemmarna. Underlåtenhet att betala medlemsavgiften resulterar ju inte i utträde utan fängelse, ty skattebrott är ju värre än mord och slås nog bara av fildelning på straffskalan.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0