Ungdomsstyrelsen vill se SD i riksdagen

Hur annars kan man tolka att man väljer att inför skolvalet distribuera valsedlar för Riksdagspartierna och SD, men inte för Piratpartiet.
    Trots att Piratpartiet blev större än Sverigedemokraterna förra skolvalet får de alltså inga valsedlar utkörda. Men ungdomsstyrelsen lovar att eleverna ska få information om hur de ska kunna rösta på dem ändå.
I och för sig är det väl tämligen enkelt att skriva Piratpartiet på en blank valsedel, men det är enklare att stoppa i en färdig valsedel i kuvertet, så det lär väl finnas en stor risk att SD då växer och PP minskar i skolvalet vilket lär slås upp stort i tidningarna.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Hans

Gränsen för att få valsedlar distribuerade av valmyndigheten är att man fick mer än 1% av rösterna i förra riskdagsvalet. SD hade nästan 3% medan pp hade under 1%. Svårare än så är det inte.Dock kunde man väl argumentera för att i skolvalet så borde man gå efter resultatet i förra skolvalet och inte efter riksdagsvalet.

2010-07-08 @ 11:31:35
Postat av: Jan-Olof Flink

resultatet i skolvalet borde vara det som styr, men det är inte det som är poängen.Problemet är att man kan tolka uttalandet som att de vill försöka påverka valet... Likt oppnionsundersökningar med "som du frågar får du svar."Jag förtydligar i ett nytt inläggMvh/J-O

2010-07-08 @ 18:08:54
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0