Sug ut varje krona

Jag ser att lite fler skrivit om det vansinniga i att CopySwede vill få ta ut straffavgifter på hårddiskar och mobiltelefoner.

Magnihasa's räknexempel var en bra vinkel, för om jag tar en titt på min externa 1TB disk så skulle den alltså enligt detta få en straffskatt på lite drygt 3 tusen kronor. Vilket jag skulle tycka är lite saftigt då den rockade loss på under 900 kronor inklusive moms frakt och extern USB2.0/firewire kabinett.

Direktimport någon? Går något sådant igenom så får vi nog se rubriker om att även "hårddiskförsäljningen sjunker".

Svensk Myndighetskontroll, påpekar hur lätt och naturligt det är för medialobbyn att ringa polarna och beställa ny lagstiftning. När beställde du en lag senast?

Kanske nästa steg för medialobbyn är att helt enkelt köpa lite lagstiftning om att alla måste köpa minst två skivor och en flm i månaden, så att inte de stackars mediaföretagen går omkull?

Det vore ju hemskt om några av de pengar som blir över efter skatten skulle stanna i folks plånböcker, då är det säkert något fuffens på gång, terrorister kanske? Det känns ju rätt naturligt att medialobbyn som driver på och har full insyn i ACTA även får lite nytta av SWIFT avtalet och kan se vilka som har lite pengar över. Då är det ju barar att stämma dem för att inte ha köpt tillräckligt med mainstream-kultur från storbolagen.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: stroll

Är inte copyswede bara till för musik också? Är väl i princip omöjligt att fylla upp en TB musik på en HDD, ska du fylla den med piratkopierat material måste det till film.

2010-07-19 @ 10:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0