När botten är nådd

I DN till morgonkaffet läste jag en artikel med titeln "Valskandaler påverkar inte förtroendet", samma artikel fanns även i webupplagan, fast då under en annan rubrik "Politiker i blåsväder har förtroendet kvar".

Kanske lite glaset halvfullt eller halvtomt över rubriksättningen, men jag tror nog att rubriken i pappersversionen är den som är mest sann. När det gäller förtroende så går skalan bara ner till noll, inte ens Beatrice Ask kommer ner i negativa siffror.

Så ja, folk har väldigt lågt förtroende för politikerna, och nej, skandalerna påverkar inte i någon högre utsträckning,  men enbart på grund av att man måste krafsa rätt hårt för att komma längre ner när man väl är på botten.

Tillit går åt båda hållen. Varför skulle folk ha förtroende för de politiker som gång efter gång stiftar lagar som visar att de inte har något förtroende för befolkningen?

Vanliga människor blir behandlade som kriminella, avlyssnas och kartläggs. Alla delar av samhället skall detaljstyras, "frihet under ansvar" är inget som dagens politiker är anhängare av.

Det finns just nu ett enda parti som faktiskt levererar och visar i handling att de står för sin politik och inte kommer att "glömma bort den" efter valdagen.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: PaulaochPernilla - THE SCANDINAVIAN PUMAS

NÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN PÅ ARBETSMARKNADENNu har storyn med Sven-Otto Littorin, vår fd Arbetsmarknadsminister nått ytterligare en dimension eftersom han ( i sitt ev sexköpsbruk) kan ha mött konsekvensen av sin egen arbetsmarknadspolitik. I dag har vi arbetslösa som ställer sig på gatan för att kunna betala sina räkningar…….det är den nakna sanningen.A-kassan är inte 80% för en normalinkomsttagare utan snarare 35%….. och det betyder max 9500 kr/månad. 1 miljon människor slåss om 50 000 lediga jobb och bakom kulisserna frodas hårresande upplevelser som inte är tänkt att synas eller tas fram i dagsljus. När vi skrev boken: Jobbigt – så fungerar jobbSverige, så var det tänkt att dra ner brallorna, inte bara på Littorin utan på hela politikerstaben, och avslöja för vanligt folk vad de faktiskt sponsrar med sina skattemedel……Efter det blir det nog svårt att få fram en krona till – vare sig det gäller bränna pengar på bål eller grilla en minister……Svenska folket är smartare än vad politiker tycks vilja tro och har svårt för dumhet./PAULA JACOBSSON, PERNILLA WADBORG

2010-07-15 @ 13:22:19
Postat av: Jan-Olof Flink

@PaulaochPernilla,Mjo, men nu får han ju som minister en rätt häftig fallskärm. Så det dröjer nog något år innan han behöver fundera på att skaffa sig ett riktigt jobb.Och vid det laget har han säkert redan gjort comeback, de brukar ju göra det politkerna som avgår.Mvh/J-O

2010-07-15 @ 13:58:12
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0